Pondelok, 21. jún, 2021 | Meniny má AlojzKrížovkyKrížovky

FAVI tento rok plánuje expanziu na 10 ďalších trhov

Nákup skrine, pohovky alebo jedálenského stola cez internet je dnes už úplne bežné a vyhľadávač FAVI tak raketovo rastie.

(Zdroj: FAVI.sk)

E-commerce nielen na slovenských, ale prakticky v celej Európe rastie a uplynulý rok tento trend výrazne zrýchlil. V tohtoročnom rebríčku najrýchlejšie rastúcich firiem Deloitte Fast 50 obsadil 4. miesto vyhľadávač FAVI. Pôvodne český start-up vznikol až v roku 2015 a behom pár rokov zmenil spôsob nakupovania nábytku a zariaďovanie domácností nielen v rodnom Česku, ale aj u nás na Slovensku, Poľsku, Maďarsku, Rumunsku alebo Chorvátsku.

Zo srdca Európy až na najzápadnejšiu časť kontinentu

Za vznikom prvého nábytkového vyhľadávača v Česku stáli Jan Zajíc a Radomír Hejl. Vyhľadávač FAVI sa rýchlo uchytil na českom trhu, raketovo rástol a stal sa súčasťou investičnej skupiny Pale Fire Capital SE. Len tento rok plánuje zamieriť na 10 ďalších západných trhov, ako sú Švédsko, Veľká Británia, Taliansko alebo napríklad Španielsko a Portugalsko. Tovarové vyhľadávače sú pre európske e-shopy jedným z najviac konverzných kanálov vôbec, zároveň ale zákazníkom uľahčujú orientáciu v širokej ponuke e-shopov.

Praktický nástroj pre e-shopy i zákazníkov

Hlavnou výhodou špecializovaných vyhľadávačov tovaru je ich schopnosť priviesť na e-shop klientov, ktorí majú o ponuku daného obchodu skutočne záujem. Vďaka tomu sú skvelým marketingovým kanálom pre rozbehnuté obchody aj začínajúce e-shopy, ktoré svojich zákazníkov ešte len hľadajú. Vyhľadávač FAVI je špecifický prepracovaným filtrovaním, ktoré bez prestania vylepšuje tým vývojárov. Praktické vyhľadávanie a filtre zákazníkom maximálne uľahčujú výber nábytku a dekorácií. Jednotlivé produkty možno vyhľadávať nielen podľa rozmerov, materiálu alebo farby, ale aj miestnosti alebo interiérového štýlu.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Zariadenie Perenio Ionic Shield PEWOW01 prešlo sériou diagnostických testov a klinických hodnotení.

19m

Roman Koreň, generálny riaditeľ ZSSK: „Pravidelná dezinfekcia našich vlakov zjavne funguje.“

3 h

Projekt na podporu domácich potravín priniesol do predajní stovky nových výrobkov.

7 h