Sobota, 31. júl, 2021 | Meniny má IgnácKrížovkyKrížovky

Pivo kvôli pandémii zažíva najväčší pokles výroby v histórii

Podporiť domácich výrobcov môžete aj svojím nákupom.

Leto je skvelým obdobím na stretnutia s priateľmi a rodinou nad napeneným pohárom tohto obľúbeného nápoja. Vyše 60 percent celoročného objemu piva vypijeme práve v letných mesiacoch.

Ktoré máte najradšej?

Slovensko jednoznačne patrí medzi pivné národy. Podľa Štatistického úradu sa u nás uvarí okolo 240 miliónov litra piva ročne. Najobľúbenejšou je jednoznačne desiatka, no veľkej popularite sa teší aj nealko pivo a stále viac ľudí si pochutnáva na remeselných pivných špeciáloch.

Svoj obľúbený nápoj si podľa prieskumov radi vychutnáme kdekoľvek a kedykoľvek sa nám zažiada, a to bez rozdielu pohlavia. Dôkazom, že pivo patrí medzi naše najobľúbenejšie nápoje, je aj existencia vyše 70 pivovarov na Slovensku.

Vyberie si každý

Možno vás to prekvapí, no najviac piva Slováci kupujú práve v obchodných sieťach. Nezáleží na tom, či preferujete svetlé, tmavé, filtrované, nefiltrované, spodne či vrchne kvasené, pšeničné, ochutené alebo nealkoholické pivo, v dnešnej dobe si každý dokáže nájsť to svoje. Aktuálne najširšiu ponuku vyše 200 pív, nájdete v Kauflande.

Ten v spolupráci s 29 pivovarníkmi z rôznych kútov Slovenska prináša svojim zákazníkom najširší sortiment remeselných pív spomedzi reťazcov. Od apríla 2021 v špeciálnych pivných vitrínach nájdete obľúbené remeselné špeciály od väčších aj menších dodávateľov.

Remeselní pivovarníci ponúkajú široké portfólio bezlepkových pív, ochutených radlerov, kvasinkových a nepasterizovaných pív či silné pivá typu IPA. alebo ALE. Obľúbené značky slovenských pív, ako sú Sandorf, General, Berhet, Franz, Herrenwald, Tatras, Martins, sa nachádzajú vo všetkých predajniach.

Podporujeme slovenské pivo

Obľúbený reťazec dlhodobo spolupracuje s mnohými celoslovenskými či regionálnymi producentami, a to s jasne stanoveným cieľom zabezpečiť rozmanitý sortiment kvalitných výrobkov pod jednou strechou. Prácu slovenských pivovarníkov môžete podporiť v rámci vášho bežného nákupu v predajnej sieti Kaufland.

„Sme radi, že sa nám poradilo doplniť našu štandardnú ponuku o kvalitné produkty či slovenské pivá, ktoré sa skvele hodia k príprave letných grilovačiek alebo záhradných posedení. Súčasne tak pomáhame lokálnym výrobcom v ich podnikaní“, hovorí Lucia Vargová, hovorkyňa Kaufland Slovensko.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Napriek tomu, že jazdci na motorke klimatizáciu nepotrebujú, horúčavy doliehajú aj na nich

16 h

Počas prvého mesiaca vyzbierali takmer 2 tony bioodpadu. Ku kontajneroviskám bola pridaná nová zberná nádoba.

19 h

Na trhu pribúdajú autá so stočenými kilometrami, z kriminálnej činnosti alebo vozidlá v zlom technickom stave či v exekúcii.

22 h