Štvrtok, 23. september, 2021 | Meniny má ZdenkaKrížovkyKrížovky

Do portfólia Proxenty pribudol projekt na Šancovej

Investičná skupina Proxenta získala do portfólia developerský projekt v Bratislave v blízkosti bratislavskej Hlavnej stanice.

Projekt na Šancovej. Projekt na Šancovej. (Zdroj: Proxenta)

Pozemok, na ktorom tentoobytný komplex vyrastie, patrí do bratislavskej časti Staré Mesto. Nový developerský projekt tvorí uličnú čiaru pozdĺž Šancovej ulice, na priestore parkoviska a bývalých potravín a uzatvára tak v súčasnosti otvorený blok okolitých budov. Navrhovaný polyfunkčný objekt tvorí kompaktný architektonický celok s mestskou štruktúrou vybavenosti. Pôjde o budovu s ôsmimi nadzemnými a dvoma podzemnými podlažiami. Počet nadzemných bytových podlaží bude šesť, zvyšné dve budú určené pre administratívne a obchodné priestory.

Na prvom nadzemnom podlaží bude 1801 metrov štvorcových určených pre obchodné priestory a na druhom nadzemnom podlaží bude zase 2026 metrov štvorcových určených pre administratívu. Budova má k dispozícii aj 218 parkovacích miest. Projekt momentálne čaká na vydanie územného rozhodnutia.

„Ide o ďalší developerský projekt v našom portfóliu, ktorý sa nachádza vo výbornej lokalite bratislavského Starého mesta. Po rezidenčnej výstavbe v Starom Meste je dnes obrovský dopyt. Som hrdý na to, že Proxenta sa práve tejto lukratívnej časti etablovala ako skúsený developer. Nový projekt na Šancovej je toho dôkazom,“ hovorí majiteľ a riaditeľ Proxenty Pavol Kožík. Ten upozorňuje na to, že ceny realít na Slovensku a hlavne v Bratislave majú aj naďalej rastúci trend a sú tak ideálnou príležitosťou pre investorov.

Proxenta je skúsený developer, ktorý je mimoriadne aktívny práve v centre Starého Mesta. V bezprostrednej blízkosti Prezidentského paláca momentálne realizuje prestavbu administratívneho objektu na rezidentský komplex BLoKK a tiež výstavbu rezidenčného projektu Kesselbauer, na ktorú bude nadväzovať výstavba komornejšieho projektu Vila Biela. Ďalší rezidenčný projekt, Weinhauer, je už skolaudovaný a odovzdaný do užívania. Rovnako tak je to aj so sídlom spoločnosti s budovou Proxenta Residence na Mýtnej ulici. Okrem toho Proxenta pripravuje aj rozsiahlu rezidenčnú výstavbu v Devínskej Novej Vsi a v týchto dňoch odovzdáva do užívania čerstvo skolaudovaný projekt Tabáň v centre Nitry.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Už žiadne ručné zdvíhanie imobilných osôb. Máme pre vás skvelého pomocníka. Neviete sa dostať do vane či na vozík?

39m

Vyhlásenie Asociácie moderných benefitov k prerokovávaniu poslaneckej novely Zákonníka práce.

40m

Účinky Arónie oceňujú hlavne onkologický pacienti a ľudia so slabšou imunitou

1 h
Skryť Zatvoriť reklamu