Môže pivo spojiť Prešov s Veľkým Šarišom?

Jazdecký areál - Bowling sa po 11. krát stane miestom ponuky toho najlepšieho, čo aktuálne československé pivovarníctvo ponúka.

Tentoraz návštevníci budú môcť ochutnať viac ako 80 druhov piva nielen z domácej, ale aj zahraničnej produkcie.

Na začiatku histórie tohto podujatia bola všeobecná koňarská vášeň pre dobrépivo a otázka, čo Prešovu v tomto smere chýba. Krásny areál, nadšenie, ale aj dlhoročná nečinnosť mesta a jeho neschopnosť napĺňať svoj potenciál podujatiami, dali priestor priviesť tie najlepšie pivá do priestorov Bowingu pri trati. Najväčším dôvodom bol však určite smäd Prešova neustále skúšať niečo nové, i prirodzená šarišská súťaživosť porovnávať naše regionálne pivo s tými, ktorésa varia vo svete.

Pivom, ktoré sa doposiaľ vypilo na všetkých Pivných festivaloch by ste naplnili takmer celý jeden 25metrový plavecký bazén.

Podľa organizátora Artúra Benesa je Prešov mladé, dynamické mesto, kde napriek veľkému dopytu veľmi dlho chýbal profesionálny formát pre letné stretnutia obyvateľov všetkých prešovských sídlisk pri kvalitnom pive a poctivom jedle, ktorý dáva priestor neformálnej zábave, spoločenskému posedeniu i vášnivej diskusii. Diskusii o pive, dobe, živote, či výnimočnosti nášho mesta a jeho nenaplnených šanciach.

Doposiaľ upečené klobásy na Pivnom festivale by stačili na raňajky pre celú slovenskú armádu.

Tvoriť podujatie nie je len o logistike, štatistike a objeme predaného piva. Artúr Benes s hrdosťou tvrdí, že Pivný festival spája. Spája Prešovčanov a spája predovšetkým tých, ktorí bežne cez rok žijú inde, no Prešov majú v srdci a vedia, že stretnúť sa so všetkými môžu práve tu.

Ak by sme poskladali sudy z piva, ktoré sa doposiaľ vyčapovali na predchádzajúcich ročníkoch pivného festivalu vedľa seba, vedeli by sme po nich prejsť z Prešova aždo Veľkého Šariša.

Pivný festival je aj ekologický. Ako uvádza Artúr Benes, každéjedno takéto pivné podujatie znamená veľkú ekologickú záťaž. Organizátori prešli preto na systém vratných zálohovaných pohárov a to už tri roky predtým, než vôbec vstúpila do platnosti povinnosť používať vratné obaly. Zmodernizovala sa tiež možnosť platenia. Z vlastných razených žetónov, takzvaných toliarov sa minulý rok prešlo na veľmi pohodlný bezhotovostný čipový platobný systém NFCtron a Pivný festival bol jeden z prvých na Slovensku, kde bol tento systém zavedený. Dnes okrem zrýchlenia platby, väčšieho komfortu zákazníka, ktorý si vie kontrolovať svoju spotrebu, je podstatný aj faktor zníženia hygienických ohrození počas samotného festivalu.

Návštevníkmi, ktorí doposiaľ navštívili všetky ročníky Pivného festivalu by sme naplnili celú Bratislavu.

Tento ročník bude opäť aj o kultúre a prinesie bohatý program, v ktorom nebude chýbať hudba a zábava. Bude mať aj recesisticko-športovú novinku: Majstrovstvá mesta Prešov v hre Človeče nehnevaj sa.

Po úspešnom minuloročnom uvedení nového prešovského piva na trh, bude tento rok slávnostne pokrstené a bude niesť hrdý prešovský názov KOŇAR.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 098
  2. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 10 598
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 773
  4. Každý piaty zomrie 8 587
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 776
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 720
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 506
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 3 086
SkryťVypnúť reklamu

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 4 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 4 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.

SkryťZatvoriť reklamu