Utorok, 21. september, 2021 | Meniny má MatúšKrížovkyKrížovky

Dekarbonizácia má byť súčasťou moderných dodávateľských vzťahov

Projekt Zero Carbon Project chce do roku 2025 na polovicu znížiť emisie uhlíka vyprodukované dodávateľmi.

Spoločnosť Schneider Electric, líder v oblasti riadenia digitálnej transformácie energií a automatizácie, zverejnila odpočet projektov udržateľnosti na obdobie 2021 - 2025. Skupina, ktorá bola podľa zoznamu Corporate Knights Global 100 Index vymenovaná za najudržateľnejšiu spoločnosť roku 2021, v januári oznámila urýchlenie svojej udržateľnej stratégie vychádzajúcej zo záväzkov vo vzťahu ku klíme, zdrojom, dôvere, rovnosti príležitostí, generáciám a miestnym komunitám.

Spoločnosť Schneider Electric nedávno spustila projekt Zero Carbon Project, ktorým chce do roku 2025 na polovicu znížiť emisie uhlíka vyprodukované dodávateľmi. Do tejto iniciatívy sa zapojilo už 91 % dodávateľov. Realizáciou a podporou udržateľnej transformácie každého zo siete 1 000 partnerov a ich vzdelávaním skupina výrazne zníži svoje emisie 3. kategórie. Zaškolením prešlo už 917 dodávateľov, ktorí sú pripravení na aktívne kroky proti klimatickým zmenám.

Schneider Electric tiež podporuje svojich zákazníkov, aby si plnili vlastné ciele v oblasti trvalej udržateľnosti, k čomu ponúka inovatívne digitálne riešenia. Poradenské služby spoločnosti Schneider Electric vo vzťahu ku klimatickým zmenám sa nedávno rozhodla využiť aj skupina Roca, aby mohla urýchliť svoju transformáciu. Od roku 2018 pomohla spoločnosť svojim zákazníkom ušetriť a predísť produkcii až 302 miliónov ton emisií CO2.

„Úspešný program trvalej udržateľnosti sa dá vybudovať jedine na dôvere a presvedčení,“ hovorí Olivier Blum, riaditeľ stratégie a trvalej udržateľnosti spoločnosti Schneider Electric. „Dodáva nám silu, keď vidíme, ako veľmi nás podporujú naši dodávatelia, zákazníci aj zamestnanci, ktorí sa spoliehajú na našu jedinečnú odbornosť a skúsenosti v tejto oblasti."

Podrobné výsledky a významné body programu obsahuje štvrťročná správa Schneider Sustainability Impact.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Sladké plody brusnice si okrem lahodného koláča spájame i s liečbou ochorení vylučovacej sústavy. Právom.

33m

Ak plánujete výlet do hlavného mesta, určite by ste nemali vynechať tieto pamiatky a atrakcie.

INZERCIA 8 h

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vydanie denníka SME s knihou len za 4,99 €.

INZERCIA 8 h
Skryť Zatvoriť reklamu