Nedeľa, 26. september, 2021 | Meniny má EditaKrížovkyKrížovky

Nemocnica AGEL je pripravená na prípadnú tretiu vlnu pandémie

Počas júla a augusta v nemocnici nemali žiadneho covid pozitívneho pacienta

Nemocnica AGEL Košice-Šaca využila letné mesiace na dôslednú prípravu na prípadnú tretiu vlnu pandémie. Priaznivá pandemická situácia umožnila, aby si zdravotníci sčasti aj oddýchli a vybrali si dovolenky, ktoré počas prvej a druhej vlny pandémie kvôli ich permanentnému nasadeniu nemohli čerpať. Nemocnica má pripravený nový pandemický plán, kontrolou prešli technické a technologické zariadenia. V zmysle príkazu ministra zdravotníctva už nemocnica poskytuje aj možnosť verejnosti dať sa otestovať nielen komerčnými PCR testami, ale aj antigénovými testami za poplatok 5 EUR.

„Vedenie Nemocnice AGEL Košice-Šaca nastavilo jasné procesy starostlivosti o pacienta s ochorením COVID-19 a pripravilo nový interný pandemický plán s 10 % reprofilizovaných lôžok podľa príkazu Ministerstva zdravotníctva SR,“ uviedol námestník LPS MUDr. Mgr. Maroš Varga, MHA. Nemocnica, našťastie, už dlhší čas nezaznamenala žiadneho covid pozitívneho pacienta a všetci veria, že tento stav vydrží čo najdlhšie.

Podľa nariadenia ministerstva zdravotníctva nemocnica poskytuje aj možnosť antigénového testovania 7 dní v týždni za poplatok 5 EUR. „Testovanie sa realizuje od pondelka do piatka v čase od 7:00 do 15:00 hod. a počas víkendov od 7:00 do 11:00 hod. v našom mobilnom odberovom mieste,“ hovorí námestník LPS MUDr. Mgr. Maroš Varga, MHA. Keďže vyhodnotenie výsledku trvá 15 minút, posledný odber je možný najneskôr do 14:45 alebo počas víkendu do 10:45 hod. Zdravotnícke zariadenie prosí záujemcov o antigénové testovanie, aby využili možnosť výberu konkrétneho termínu a času testovania registráciou na portáli www.korona.gov.sk. Registrácia vopred zjednoduší administratívny proces a urýchli vybavovanie klientov.

Aj naďalej je možné sa dať v nemocnici otestovať komerčne tiež viacerými druhmi PCR testov. Záujemcovia sa musia vopred objednať na www.agellab.sk alebo na rezervacie.agel.sk.

Zdravotníci Nemocnice AGEL Košice-Šaca pokračujú aj vo vakcinácii proti koronavíruru na Poliklinike, a to vo vstupnom areáli U.S. Steel. Z radov zamestnancov je už zaočkovaných cca 85 %, čo je najspoľahlivejší spôsob, ako predísť ťažkým dopadom koronavírusu pre nemocnicu pri možnej ďalšej vlne pandémie, ktorá sa očakáva na jeseň.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Vedeli ste, že vypínače a zásuvky môžu aktívne prispievať k väčšej domácej hygiene?

23 h

Vyžaduje vaša prevádzka zvýšenie produktivity a efektívnosti práce?

24 h

Najväčšia sieť hobbymarketov OBI otvorila v Michalovciach celkom novú predajňu.

24. sep
Skryť Zatvoriť reklamu