Sobota, 23. október, 2021 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov

Recyklohry pokračujú - vlani sa vďaka deťom zrecyklovalo vyše 18-tisíc mobilov.

Úspešný a zmysluplný. Taký je program Recyklohry spoločnosti ASEKOL, ktorý si dal za cieľ systematicky zapájať témy správneho nakladania s odpadmi, triedenia a recyklácie elektroodpadu do školskej výučby. Vlani sa doň zapojilo viac ako 150 slovenských škôl. Ich motiváciou je popri ekológii aj možnosť získať prostriedky na zelené projekty.

Dlhodobým podporovateľom vzdelávania v oblasti zodpovednej recyklácie na Slovensku je spoločnosť Orange. Najaktívnejším školám poskytne ako partner programu Recyklohry aj tento rok finančné granty na realizáciu ich zelených projektov. „Vieme, že k zodpovednosti k životnému prostrediu treba viesť už malé deti - majú mnoho otázok, vidia svet inak, hovoria veci od srdca a môžu ovplyvniť svoje najbližšie okolie k pozitívnej zmene. Preto sme radi, že môžeme v spolupráci s ASEKOLOM pokračovať aj tento školský rok. Naposledy sa nám podarilo vďaka Recyklohrám vyzbierať na školách viac ako 18-tisíc mobilných zariadení a veríme, že podobný výsledok sa zopakuje aj tento rok,” povedala Natália Kunická zo spoločnosti Orange Slovensko.

Mobilné zariadenia obsahujú veľké množstvo opätovne využiteľných materiálov a vzácnych kovov, ktoré vďaka recyklácii nie je potrebné ťažiť z prírody. Takýmto spôsobom je možné ušetriť tisíce ton nerastných surovín, hektolitre vody či ropy.

Žiaci môžu vďaka Recyklohrám opäť ukázať, koľko drobného elektroodpadu, batérií a starých mobilov dokážu vyzbierať. Zároveň súťažia o podporu až 1 000 eur od Orangeu na realizáciu zelených projektov. Takto vznikol aj projekt premeny školskej záhrady na outdoorovú učebňu v Krupine, projekt úpravy ekoaltánku na zážitkovú výučbu v Neporadze, ale aj záhrada s bylinkovou špirálou, stojanom na bicykle a hmatovým chodníkom v Čataji.

Zber starých mobilov trvá od 7.9. do 30.10.2021. Školy sa môžu zaregistrovať na stránke www.recyklohry.sk.

Advertisement

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Zo všetkých krajín V4 autá do dvoch rokov najviac zdraželi na Slovensku.

18 h

Vycestujte na aktívnu dovolenku, z ktorej sa vrátite s plnou hlavou zážitkov.

INZERCIA 22. okt

Kúpou neobyčajného adventného kalendára z Kauflandu pomôžete rodinám v ohrození.

INZERCIA 22. okt
Skryť Zatvoriť reklamu