Piatok, 22. október, 2021 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky

Termming vo Veľkých Kapušanoch modernizuje tepelné hospodárstvo

Termming začal s modernizáciou v máji tohto roku. Projekt, v hodnote viac ako 2 mil. eur, bude ukončený už v októbri.

Termming, člen Skupiny ENGIE, vyrába a distribuuje teplo už od roku 1996 a tepelné hospodárstva prevádzkuje vo viacerých slovenských mestách – Bratislava, Trnava, Báhoň, Malacky, Pezinok, Stupava, Kanianka a Lehota pod Vtáčnikom. V januári 2016 spoločnosť prevzala do prevádzky aj tepelné hospodárstvo vo Veľkých Kapušanoch. Prostredníctvom 3 zdrojov tepla s celkovým výkonom 25 MW, ročne dodáva obyvateľom mesta teplo v objeme takmer 55 tisíc GJ.

V máji tohto roku Termming začal s komplexnou modernizáciou tepelného hospodárstva, ktorá zahŕňa rekonštrukciu 2,5 km rozvodov, dodávku a montáž 25 domových odovzdávacích staníc tepla, montáž merania a regulácie a úpravu technológie v jednej z plynových kotolní. Najväčšia časť viac ako 2-miliónovej investície bude využitá na modernizáciu distribučnej siete, ktorá zmení systém dodávky tepla v meste zo 4-rúrkových na 2-rúrkové rozvody, čo výrazne zvýši jej účinnosť. Technicky zastarané rozvody sa postupne vymenia za nové oceľové a plastové predizolované potrubie s lepšími izolačnými vlastnosťami, vďaka čomu sa znížia tepelné straty. Celá rekonštrukcia bude ukončená v októbri 2021.

„Výmena rozvodov je spojená s rozkopávkami, ktoré môžu do určitej miery obmedziť komfort obyvateľov Veľkých Kapušian. Modernizácia distribučnej siete je však nevyhnutná. Sme presvedčení, že po jej realizácii obyvatelia ocenia výsledky našej práce v podobe spoľahlivej dodávky energie. Po ukončení prác bude terén upravený do pôvodného stavu,“ hovorí Miroslav Pajchl, riaditeľ úseku výroby a distribúcie tepla v Skupine ENGIE.

Rekonštrukciou časti rozvodov modernizácia tepelného hospodárstva vo Veľkých Kapušanoch nekončí. Termming má v budúcnosti v pláne pokračovať vo výmene ďalších úsekov rozvodov tepla v meste. Celková modernizácia tepelného hospodárstva prispeje k minimalizácii porúch a následných odstávok a k celkovému zefektívneniu výroby tepla.

Viac informácií o Skupine ENGIE a jej službách: www.engie.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Zo všetkých krajín V4 autá do dvoch rokov najviac zdraželi na Slovensku.

5 h

Vycestujte na aktívnu dovolenku, z ktorej sa vrátite s plnou hlavou zážitkov.

INZERCIA 15 h

Kúpou neobyčajného adventného kalendára z Kauflandu pomôžete rodinám v ohrození.

INZERCIA 15 h
Skryť Zatvoriť reklamu