Bratislavu bude sprevádzať luxus

Developerský projekt Liget je skvelým riešením pre ľudí, ktorí hľadajú najvyšší štandard bývania v hlavnom meste.

Nielen vďaka jeho lukratívnej polohe a moderným riešením interiérov je Liget výnimočným miestom na bývanie. Ponúka široké spektrum výhod, ktoré pri novom bývaní jednoznačne každý ocení. Na projekte pracoval Ľubomír Závodný, ing.arch., pričom zmeny projektu doriešil tím architektov DZ ARCHITEKTI, vďaka čomu je projekt Liget naozaj jedinečný.

Viac nám v zaujímavom rozhovore prezradil Mgr. Peter Marhula LL.M, generálny manažér projektu.

Na aké technológie a materiály sa špecializujete, resp. ktoré sú pri stavbe týchto luxusných bytov využité?

Keďže máme za to, že úroveň developerských projektov v Bratislave je nutné pozdvihnúť, dbali sme nielen na estetickú stránku veci, ale i na výber technológií a moderných materiálov. Z technológii našim klientom ponúkame nasledovné: samozrejmosťou je vykurovanie i chladenie prostredníctvom tepelných čerpadiel voda-voda, pričom plnohodnotnou zálohou je plynová kotolňa, čo nám poskytuje maximálny možný tepelný komfort realizovaný prostredníctvom podlahového vykurovania, stropného chladenia, doplneného skrytými fancoilami v podhľadoch.

Požadovaná teplota je regulovaná samostatne v jednotlivých miestnostiach. Cirkuláciu čerstvého vzduchu zabezpečuje centrálna rekuperácia. Tienenie na budove je riešené modernou technológiou „fixscreen“. Harmóniu spoločného fungovania všetkých vyššie uvedených technológií zabezpečuje inteligentná elektroinštalácia a štandard bytov ponúkame iba v troch farebných vyhotoveniach – light line, natural line, dar kline, za každou jednou z nich si stojíme a navrhovali sme ich dlhé mesiac. V štandarde klient dostane okrem vyššie uvedených technológií tiež bezpečnostné vstupné dvere, domáci alarm, drevené parkety, komplet zariadené kúpeľne či záplavový senzor.

Máte pri vykonávaní činnosti na zreteli aj otázky ekológie, resp. klimatickej krízy?

Samozrejme, ako sme vyššie uviedli, srdce budovy spočíva v troch tepelných čerpadlách voda-voda, tepelno-izolačné vlastnosti fasády sú na maximálnej možnej úrovni, a tým pádom dochádza k minimálnym tepelným stratám. Za našu povinnosť sme považovali aj zhotovenie zelených striech, úpravy okolia a výsadby nových stromov. V objekte Liget sa taktiež nachádza moderný zakladač bicyklov, čím reflektovali zvyšujúci sa záujem o ekologický spôsob dopravy a podporili ho.

Ceny realít sa neustále zvyšujú a bývanie v Bratislave nie je lacný špás. Aký je Váš názor na pomer cena/výkon v problematike bývania v hlavnom meste?

Práve k tejto otázke pristupujeme veľmi zodpovedne, a teda naším zámerom je za pomer ceny dodať vysoko nadštandardnú kvalitu bývania. Problematika geometrického rastu cien za nehnuteľnosti v hlavnom meste ide ruka v ruke s rigidnosťou územného plánu mesta Bratislavy, ktorý nebol menený 14 rokov. Z tohto dôvodu dopyt prevyšuje ponuku, a teda zákonite dochádza k rastu cien za nehnuteľnosti. Je dôležité, aby si konečný klient uvedomil, že práve z tohto dôvodu dochádza k neustálemu rastu cien. Z tohto pohľadu je potrebné vyvinúť väčší tlak zo strany verejnosti na zmenu územného plánu.

Aká je cieľová skupina projektu? Bude luxus, ktorý ponúkate dostupný aj pre „obyčajných“ ľudí ?

Cieľovou skupinou sú tí najnáročnejší klienti, čomu zodpovedá celkový charakter projektu Liget. Snažíme sa osloviť najmä skupinu ľudí, ktorá je ochotná ohodnotiť nami ponúkanú kvalitu bývania, čiže podľa nášho je každý z našich klientov neobyčajný.

Akým spôsobom sa Liget odlišuje od ostatných projektov?

Naším cieľom je odlíšiť sa od ostatných developerských projektov najmä prístupom či po estetickej, alebo technologickej stránke budovania projektu Liget s ohľadom na samotnú polohu, a teda využiť potenciál ponúknutých výhľadom s dodržaním kvality a komfortu bývania. Snažíme sa čo najprecíznejšie skĺbiť funkciu všetkých dodávaných technológií s vyzdvihnutím estetickej roviny projektu. Za mnohé uvádzame prevedenie všetkých spoločných priestorov projektu Liget, ktoré okrem iného zahŕňajú i umenie.

Načítavam video...

Kto sa v prípade projektu Liget stará o dizajn interiérov?

O dizajn interiérov sa starajú naši dlhoroční architekti - DZ ARCHITEKTI, na čele so skúseným Mgr. Art Máriom Zajacom. Našu spoluprácu si pochvaľujeme, pretože DZ ARCHITEKTI dokážu splniť požiadavky náročných klientov, akými sme aj my. Zároveň dbajú nielen o estetickú časť veci, ale i o funkčné využitie každého priestoru. Detaily tvoria celok, a preto sme ich zvolili za architektov nášho projektu.

Aké sú vaše priority a plány do budúcnosti?

Ako uvádzame vyššie, naším cieľom je zmeniť pomery a vývoj developerských projektov v Bratislave, a to najmä ponúknutou kvalitou, technológiou, architektúrou, dispozičným riešením a v neposlednom rade ukázať klientom, čo všetko môžu získať za primeranú cenu.

Naše ambície projektom Liget rozhodne nekončia. Portfólio našich projektov je naozaj široké, hovoríme o administratívnych budovách, rezidenčných projektoch, výstavbe rodinných domov, inžinierskych sietí a z nášho pohľadu veľmi dôležitej občianskej vybavenosti. V každej z týchto sfér sa chceme zlepšovať a posúvať projekty na vyššiu úroveň. Aj z tohto dôvodu máme vo výhľade ďalšie developerské projekty, ktorými, ako hovorí naše motto, chceme vytvárať nové dejiny bývania.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 153
  2. Každý piaty zomrie 8 876
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 774
  4. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 7 987
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 800
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 732
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 509
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 2 871
SkryťVypnúť reklamu

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 9 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 9 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.

SkryťZatvoriť reklamu