Franšízant novej reštaurácie McDonald’s na Nivách

Po dlhej ceste autobusom môžete zahnať svoj hlad v Mekáči.

Výťah priamo do reštaurácie, veľa priestoru pre zákazníkov a jediný McDrive v centre hlavného mesta. To je reštaurácia McDonald’s v novootvorenom centre Nivy, ktorú prevádzkuje franšízant Andrej Barčák. Tesne pred otvorením nervózny nebol, tvrdil, že nič nepodcenili a pripravovali sa od marca. Aký bude nový bratislavský Mekáč a kto je človek, ktorý za ním stojí?

Budúcnosť vidí v službách, preto sa pred dvoma rokmi pustil Andrej Barčák do ročného tréningu a po jeho úspešnom ukončení prevzal v novembri 2020 reštauráciu v bratislavskom Auparku. Začínala sa druhá vlna pandémie koronavírusu Covid 19, ale Andrej Barčák a jeho tím nepokojné obdobie ustáli dobre: „V tom období sa ukázala sila značky McDonald’s. Nemuseli sme prepustiť ani jedného zamestnanca a vďaka možnostiam predaja cez McDrive, donáške a jedlu so sebou sme fungovali relatívne stabilne,” spomína Barčák.

Jediný McDrive v centre je na Nivách
Po niekoľkých mesiacoch od úspešného prevzatia reštaurácie v Auparku dostal ponuku stať sa prevádzkovateľom ďalšej reštaurácie v novootvorenom nákupnom centre Nivy spojenom s autobusovou stanicou. „Aktuálne je to reštaurácia McDonald’s, ktorá sa radí k tým, čo majú najväčšiu kapacitu v Bratislave. A je plne prispôsobená tomu, že je súčasťou autobusovej stanice,“ hovorí Andrej Barčák, kým prechádzame interiérom inšpirovaným americkým dinerom 50. Rokov. Prezradil tiež, že jednozložkové objednávky ako napríklad káva alebo zmrzlina, majú v poradí prednosť, takže kúpiť si občerstvenie pred odjazdom autobusu nezaberie doslova viac ako niekoľko minút. Okrem toho je reštaurácia McDonald’s v Nivách vybavená McDriveom - jediným v centre Bratislavy.

Majú 65 členný tím a stále naberajú
Postarať sa o zákazníkov v reštaurácii, o McDrive a prípravu jedla na take away, či pre donášku si vyžaduje početný, ale aj skúsený tím. Obzvlášť pre mimoriadnu polohu reštaurácie - v nákupnom centre napojenom na autobusovú stanicu, kde v špičke očakávajú nápor aj 20-tisíc ľudí denne.
„Do reštaurácie na Nivách sme nabrali veľa nových kolegov. Hľadali a vyberali sme ich od marca, čo mala na starosti moja vedúca reštaurácie z Auparku. Tam som mal šťastie na skvelý tím, preto sme sa rozhodli vystavať na jeho základoch aj tím Nív,” vysvetľuje Barčák. Mnohí zamestnanci reštaurácie v Auparku dostali vďaka povýšeniu možnosť stať sa manažérmi v Mekáči na Nivách.
Aby sa podarilo od otvorenia zabezpečiť bezproblémovú prevádzku, ďalších zamestnancov McDonald’s dočasne doplnil z iných bratislavských reštaurácií. Nováčikovia sa tak budú učiť od skúsených kolegov, kým sa nezabehnú a nezískajú v práci dostatočné sebavedomie.

Živá Bratislava s chuťou na Mekáč
Andrej Barčák sa do Bratislavy prisťahoval z Česka , kde sa kedysi aj začal pripravovať na rolu franšízanta McDonald’s. Na Slovensko si zvykol a hovorí, že sa tu cíti ako na dovolenke. „V porovnaní s Prahou je tu krajšie a teplejšie počasie. A tiež som si všimol, že Slováci a najmä Bratislavčania sú veľmi spoločenskí a radi trávia čas večer vonku. Je pekné vidieť, že v centre Bratislavy sú na rozdiel od Prahy miestni a nielen turisti,” uvažuje Barčák.
Rozdiel vidí aj vo vzťahu Slovákov a Čechov k samotnej značke. Kým v Česku je podľa neho vnímaná viac ako fast food, na Slovensku sa stala priestorom na stretnutia skupín priateľov alebo rodín.

SkryťVypnúť reklamu

7. Náš prvý prezident sa nebál hovoriť o mravnosti v politike 2 387
  8. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte 2 268
SkryťVypnúť reklamu

Hľadáme ľudí, ktorí pocestujú od Himalájí po Amazóniu a budeme ich za to platiť.

INZERCIA 3 h

Podnikateľov môžu zaskočiť neuhradené faktúry zo silných exportných trhov.

INZERCIA 3 h

Architektonický unikát v dedine Alberobello navštevujú turisti z celého sveta.

SkryťZatvoriť reklamu