Sobota, 27. november, 2021 | Meniny má MilanKrížovkyKrížovky

Pestovateľské workshopy pre deti v Šamoríne

Leier sa stal súčasťou veľmi milého vzdelávacieho projektu.

Pestovateľské workshopy na zákaldných školách v ŠamorínePestovateľské workshopy na zákaldných školách v Šamoríne (Zdroj: Leier Baustoffe SK)

Spoločnosť Leier Baustoffe SK spolu so záhradníctvom ABIES a Regionálnou agentúrou Šamorín zorganizovali workshopy sadenia a spoznávania rastlín pre detičky na školách.

Leier ako výrobca stavebných materiálov zabezpečil vysoké záhony z Durisolu, ktoré boli umiestnené do štyroch základných škôl. Záhony sú ideálnym riešením pre vybudovanie komunitných bylinkových záhrad, práve vďaka bezúdržbovosti a ich vysokej odolnosti. Sú však skvelou voľbou aj z hľadiska ekológie, nakoľko Durisol je prírodný a recyklovateľný materiál, ktorý prispeje k edukácii detí a ich vedeniu k ochrane životného prostredia a našej prírody.

Počas celého júna sa na školách konali workshopy, na ktorých si detičky do záhonov vysadili takmer 20 druhov liečivých rastlín. Tie sa následne učili spoznávať a určovať. Nápad budovania komunitných záhrad pochádza z Maďarska, a to konkrétne od združenia Pisztráng Kör Egyesület z obce Dunasziget, ktorá je dlhodobým partnerom mesta Šamorín. Projekt tiež slúžil k podpore a rozvíjaniu vzájomných slovensko - maďarských vzťahov a mal veľký úspech. Deti sa naučili starať o rastlinky a na záver si mohli vychutnať aj reálne plody svojej práce. Kurzy ukončili spolu s rodičmi veselou ochutnávkou čajov z čerstvých byliniek, ktoré si samy vypestovali.

Tešíme sa, že naše Leier Durisol vysoké záhony budú školám robiť radosť ešte dlhé roky.

Zostrih z workshopov si môžete pozrieť tu: VIDEO

Kontakt:

Leier Baustoffe SK s.r.o.

Pribylinská 3, 831 04 Bratislava

Tel: 02/44 888 846

www.leier.sk

leier@leier.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Aj Santa sa dobre baví, keď číta tento článok.

Zdajú sa vám naše vianočné tradície, ako liatie olova či vypchávanie čižiem sladkosťami, čudné? Vo svete je ešte väčšia divočina.

20 h

Distribúcia krízových balíčkov pre najohrozenejšie domácnosti v rómskych komunitách, ktoré sú aktuálne najviac zasiahnuté pandémio

INZERCIA 23 h

Dopyt po bytoch zo strany kupujúcich v hlavnom meste stále stúpa, najmä z dôvodu zvyšovania cien.

24 h
Skryť Zatvoriť reklamu