Pondelok, 6. december, 2021 | Meniny má MikulášKrížovkyKrížovky

Pestovateľské workshopy pre deti v Šamoríne

Leier sa stal súčasťou veľmi milého vzdelávacieho projektu.

Pestovateľské workshopy na zákaldných školách v ŠamorínePestovateľské workshopy na zákaldných školách v Šamoríne (Zdroj: Leier Baustoffe SK)

Spoločnosť Leier Baustoffe SK spolu so záhradníctvom ABIES a Regionálnou agentúrou Šamorín zorganizovali workshopy sadenia a spoznávania rastlín pre detičky na školách.

Leier ako výrobca stavebných materiálov zabezpečil vysoké záhony z Durisolu, ktoré boli umiestnené do štyroch základných škôl. Záhony sú ideálnym riešením pre vybudovanie komunitných bylinkových záhrad, práve vďaka bezúdržbovosti a ich vysokej odolnosti. Sú však skvelou voľbou aj z hľadiska ekológie, nakoľko Durisol je prírodný a recyklovateľný materiál, ktorý prispeje k edukácii detí a ich vedeniu k ochrane životného prostredia a našej prírody.

Počas celého júna sa na školách konali workshopy, na ktorých si detičky do záhonov vysadili takmer 20 druhov liečivých rastlín. Tie sa následne učili spoznávať a určovať. Nápad budovania komunitných záhrad pochádza z Maďarska, a to konkrétne od združenia Pisztráng Kör Egyesület z obce Dunasziget, ktorá je dlhodobým partnerom mesta Šamorín. Projekt tiež slúžil k podpore a rozvíjaniu vzájomných slovensko - maďarských vzťahov a mal veľký úspech. Deti sa naučili starať o rastlinky a na záver si mohli vychutnať aj reálne plody svojej práce. Kurzy ukončili spolu s rodičmi veselou ochutnávkou čajov z čerstvých byliniek, ktoré si samy vypestovali.

Tešíme sa, že naše Leier Durisol vysoké záhony budú školám robiť radosť ešte dlhé roky.

Zostrih z workshopov si môžete pozrieť tu: VIDEO

Kontakt:

Leier Baustoffe SK s.r.o.

Pribylinská 3, 831 04 Bratislava

Tel: 02/44 888 846

www.leier.sk

leier@leier.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

An effective compliance management system can help overcome existing communication hurdles in the company.

1 h

Amendment to the Labour Code entering into force on January 1, 2022.

3 h

Žiadne veľké investície, na vlastný online biznis potrebujete mobilný telefón a veľkú chuť niečo dokázať.

9 h
Skryť Zatvoriť reklamu