Nedeľa, 28. november, 2021 | Meniny má HenrietaKrížovkyKrížovky

Tristo nových lavičiek pre Bratislavu vďaka ČSOB nadácii

Aj vy obľubujete prechádzky mestom? Po nachodených kilometroch neraz padne vhod len tak si posedieť a pokochať sa krásami mesta.

Posedieť si na lavičke, vychutnať zmrzlinu či romantické chvíle vo dvojici v Bratislave sa však nie vždy a nie všade dá. Preto sa magistrát hlavného mesta rozhodol zrealizovať projekt masívnej obnovy mestského mobiliáru, v rámci ktorého chce v krátkom čase vymeniť až tisíc lavičiek po celom meste. A nielen nahradiť tie staré, poškodené, ale osadiť ich aj na nové miesta a lokality. Už v novembri bude osadených prvých 300 z nich, na ktorých nákup prispela ČSOB nadácia sumou 200 tis. €.

Ich dizajn vychádza z rokmi osvedčenej pražskej lavičky, ktorého použitie Bratislava získala ako dar od českej metropoly. Nielenže majú funkčný, nadčasový vzhľad, ktorý neuškodí histórii, ale ani modernizmu a kvalitnú konštrukciu, no predovšetkým sú mimoriadne pohodlné. Posedenie na nich si určite vychutnajú obyvatelia aj návštevníci všetkých vekových kategórií. Ich kvalitné spracovanie zabezpečí, že budú plne slúžiť aj iným generáciám.

A keďže sa pre ne hľadajú aj nové miesta, ČSOB nadácia ani v tomto smere neváhala a podala mestu pomocnú ruku. “Pre obyvateľov a návštevníkov Bratislavy sme vytvorili špeciálny „lavičkový filter“ na Instagrame, pomocou ktorého môžu ľudia vyberať miesta, ktoré by novým lavičkám najviac pristali,” uviedla správkyňa nadácie ČSOB Bea Ertl. Stačí mobilom zacieliť na konkrétne miesto, umiestniť naň virtuálnu lavičku a zdieľať tak lokality, ktoré by potrebovali skrášliť. Informácie sa odošlú ČSOB nadácii a Magistrátu hlavného mesta a budú slúžiť ako inšpirácia pri určovaní nových miest.
V krátkom videu vám akrobati - dvojičky Andreas a Enrico Burikovci - svojimi krkolomnými kúskami ukážu, ako si oni hľadali pohodlné miesto na sedenie. Vyrazte do ulíc hlavného mesta a zdieľajte miesta, kde to novým lavičkam najviac pristane. Spoločne tak docielime, že v krátkom čase sa, aj vašou zásluhou, kvalita trávenia voľného času v Bratislave pozdvihne na úplne novú úroveň.

Načítavam video...

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Stále neviete, čo kúpiť babičke, mamine, svokre či kamarátke. Prinášame vám tipy na darčeky, ktoré potešia každú ženu.

12 h
Aj Santa sa dobre baví, keď číta tento článok.

Zdajú sa vám naše vianočné tradície, ako liatie olova či vypchávanie čižiem sladkosťami, čudné? Vo svete je ešte väčšia divočina.

26. nov

Distribúcia krízových balíčkov pre najohrozenejšie domácnosti v rómskych komunitách, ktoré sú aktuálne najviac zasiahnuté pandémio

INZERCIA 26. nov
Skryť Zatvoriť reklamu