Utorok, 30. november, 2021 | Meniny má Ondrej, AndrejKrížovkyKrížovky

Rebríček: Kto sú najlepší zamestnávatelia na svete podľa Forbes?

V rebríčku, ktorý od roku 2016 zostavuje americký magazín Forbes, druhý rok zvíťazila juhokórejská spoločnosť Samsung.

Nezávislý prieskum medzi 150 tisíc zamestnancami nadnárodných spoločností realizovala pre americký magazín Forbes výskumná agentúra Statista. Do prieskumu boli zaradení zamestnanci na plný alebo čiastočný úväzok z 58 krajín sveta. Agentúra ich požiadala, aby zhodnotili svoju ochotu odporučiť vlastného zamestnávateľa priateľom a rodine. Zároveň mali hodnotiť ďalších zamestnávateľov zo svojho odboru, a to ako v pozitívnom, tak v negatívnom zmysle. Celkový rebríček tvorí 750 najúspešnejších spoločností.

Takmer tretinu tohtoročného rebríčka The Worlds Best Employers 2021 tvoria koncerny so sídlom v USA, ktorých sa medzi najlepších zamestnávateľov roka dostalo 236. Druhou najpočetnejšie zastúpenou krajinou bolo Nemecko s 91 spoločnosťami v rebríčku a treťou je Čína s 57 zástupcami. Prvú desiatku obsadili výlučne technologické spoločnosti. Po Samsungu na prvej pozícii nasleduje druhé IBM, tretí Microsoft a štvrtý Amazon. Zamestnanci hodnotili „svoju“ spoločnosť podľa niekoľkých aspektov, ako je imidž, ekonomická stopa, rozvoj talentov, rovnosť pohlaví a sociálna zodpovednosť.

Výskumná agentúra sa zamestnancov tiež pýtala, ako sa ich zamestnávateľ druhý rok po sebe vysporiadal s pandémiou Covid-19 a aký má prístup k ekológii. Dotazníky boli anonymné, čo umožnilo respondentom otvorene popísať svoje názory.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.

6 h

V poradí štvrtý rok sa dm zmenou BLACK piatku na GIVING rozhodla venovať 5 percent z celkového denného obratu e-shopu.

6 h
Víťaz kategórie Plug-in hybrid, populárna OCTAVIA štvrtej generácie, vôbec po prvý raz ponúka novú formu pohonu, kombinujúcu spaľovací motor a elektromotor.

S modelmi ENYAQ iV a OCTAVIA iV získala dve prvé miesta.

10 h
Skryť Zatvoriť reklamu