Streda, 8. december, 2021 | Meniny má MarínaKrížovkyKrížovky

Takto ochránite peniaze pred infláciou

Investičná skupina Proxenta úspešne zorganizovala prvé online Investičné fórum a predstavila nový produkt.

Prostredníctvom tohto nového formátu predstavila Proxenta širokej verejnosti svoje portfólium investičných projektov. Verejnosť tak dostala unikátnu možnosť nazrieť do zákulisia fungovania celej skupiny a dozvedieť sa, ako Proxenta zveľaďuje finančné vklady klientov v konkrétnych projektoch.

Načítavam video...

Hneď v úvode podujatia zhodnotil Pavol Kožík, majiteľ a generálny riaditeľ skupiny Proxenta uplynulý rok, ktorý bol zatiaľ najúspešnejší v histórii fungovania skupiny. Dokazujú to aj úspechy napríklad na developerskom poli, keď magazín The Slovak Spectator zaradil Proxentu medzi TOP 7 rezidenčných developerov a v prestížnej ankete magazínu ASB získala Proxenta titul Developer roka podľa hlasovania verejnosti.„Uplynulý rok bol síce dramatický, ale pre nás v Proxente mimoriadne úspešný. Skolaudovali sme v Nitre veľký rezidenčný projekt Tabáň, ktorý sa stal najväčším rezidenčným komplexom v novodobej histórii Nitry. Presťahovali sme sa do novej budovy na Mýtnej 50 v centre Bratislavy. Na Kube sme tesne pred spustením výroby. Tešíme sa z tohto vývoja. Napriek mimoriadnym okolnostiam sme ani jeden z našich projektov nemuseli zrušiť alebo zastaviť,” zhodnotil rok 2021 generálny riaditeľ Proxenty Pavol Kožík.

Najväčšou novinkou seminára však bol nový investičný produkt, ktorý Proxenta prináša verejnosti. “Vôbec po prvýkrát v histórii prichádzame na trh s verejnou emisiou dlhopisov. Tá bude v prvej fáze v objeme 7 miliónov eur. Dlhopisy so 7-percentným výnosom a nominálnou hodnotou 7000 eur majú viazanosť päť rokov,” predstavil Kožík unikátnu investičnú príležitosť a pripomenul, že táto výnimočná ponuka prichádza v roku, kedy sa Proxenta stala siedmym najväčším developerom a oslávila sedem rokov pôsobenia v realitnom developmente. Za toto obdobie vybudovala Proxenta, alebo momentálne realizuje sedem projektov v Bratislave a dva v Nitre, v ktorých priniesla na trh viac ako tisíc bytov a stovky metrov štvorcových kancelárskych priestorov.

Novinkou je aj projekt v Devínskej Novej Vsi, ktorý sa blíži k výstavbe a získal už aj svoje meno.„Máme za sebou niekoľko rokov práce. Zacielili sme na dobrú lokalitu v rámci Devínskej Novej Vsi. Prvýkrát môžeme verejne oznámiť názov tohto projektu. Bude niesť meno Stockerka, ktorý vychádza z histórie tejto lokality. Budúci rok na jar začíname stavať 275 nových bytov. Teraz prebiehajú koncové povoľovacie procesy,” dodáva Pavol Kožík s tým, že projekt v Devínskej Novej Vsi bude ekologický a pro-rodinne a komunitne orientovaný.

Podujatie zavŕšil Kožík výzvou pre všetkých nových investorov:„Moja ponuka pre všetkých potencionálnych investorov je, aby sa stali súčasťou našich projektov, ktoré sme za 12 rokov existencie vytvorili. Aby sa nebáli urobiť prvý krok a pripojili sa ku skupine takmer 1700 spokojných investorov, ktorí zhodnocujú v Proxente svoj majetok. Ponúkam skupinu, ktorá pôsobí primárne na slovenskom trhu a ktorá to myslí vážne s vytváraním hodnôt. Neinvestujeme do čohokoľvek, skutočne sa zamýšľame nad dopadom každého jedného projektu na svoje okolie a sme ochotní spraviť veľa pre to, aby boli naše projekty aj naďalej úspešné,” uzatvoril Kožík.

Záznam z online Investičného fóra Proxenta 2021 simôžete pozrieť tu.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Slovenské firmy čelia mnohým finančným výzvam. Daňové témy sú zvyčajne v úzadí toho celého, vrátane transferového oceňovania.

INZERCIA 8 h

Aktuálna kolekcia ponúka kvalitné oblečenie na každú príležitosť za dostupné ceny pre všetkých členov rodiny.

INZERCIA 8 h

Električka, cyklotrasa ale aj nemocnica v susedstve môže zvýšiť hodnotu vášho budúceho bývania.

Skryť Zatvoriť reklamu