Utorok, 30. november, 2021 | Meniny má Ondrej, AndrejKrížovkyKrížovky

EUBA udelila čestné vedecké hodnosti „doctor honoris causa“

Ekonomická univerzita v Bratislave udelila čestný titul „doctor honoris causa EU v Bratislave“.

EUBA udelila čestné vedecké hodnosti „doctor honoris causa“ EUBA udelila čestné vedecké hodnosti „doctor honoris causa“ (Zdroj: Ekonomická univerzita v Bratislave)

Ekonomická univerzita v Bratislave udelila 26. októbra 2021 na slávnostnom zasadnutí Vedeckej rady EU v Bratislave čestný titul „doctor honoris causa EU v Bratislave“ Ing. Ivanovi Šramkovi, bývalému guvernérovi Národnej banky Slovenska a predsedovi Správnej rady EU v Bratislave a Ing. Richardovi Farkašovi, PhD., partnerovi audítorskej a poradenskej spoločnosti KPMG Slovensko.

Ekonomická univerzita v Bratislave vyjadruje úctu a uznanie vybraným významným osobnostiam okrem iného aj tým, že im udeľuje čestnú vedeckú hodnosť „doctor honoris causa“. Ide predovšetkým o také významné osobnosti zo zahraničia a zo Slovenska, ktoré svojou prácou a pôsobením v spoločenskom, či akademickom prostredí prispievajú k rozvoju spolupráce medzi Ekonomickou univerzitou v Bratislave a inštitúciou, ktorú zastupujú.

Ivan Šramko získal ocenenie významnej osobnosti v oblasti bankovníctva a financií. Pre svoju odbornosť, výsledky jeho práce, ako aj pre jeho morálne a ľudské vlastnosti je všeobecne uznávaný a rešpektovaný v Slovenskej republike, v Európe a v ďalších krajinách sveta.

Richard Farkaš získal ocenenie za jeho obetavosť, ako aj nespochybniteľný odborný a vedecký príspevok k rozvoju teórie a praxe účtovníctva a audítorstva v Slovenskej republike a v širšom medzinárodnom prostredí.

Pri príležitosti udelenia čestnej vedeckej hodnosti predniesol Ing. Ivan Šramko prednášku na tému „Verejným financiám prospeje menej politiky“ a Ing. Richard Farkaš, PhD. predniesol prednášku na tému „Internacionalizácia účtovníctva a audítorstva“.

Viac informácií

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.

6 h

V poradí štvrtý rok sa dm zmenou BLACK piatku na GIVING rozhodla venovať 5 percent z celkového denného obratu e-shopu.

6 h
Víťaz kategórie Plug-in hybrid, populárna OCTAVIA štvrtej generácie, vôbec po prvý raz ponúka novú formu pohonu, kombinujúcu spaľovací motor a elektromotor.

S modelmi ENYAQ iV a OCTAVIA iV získala dve prvé miesta.

10 h
Skryť Zatvoriť reklamu