Sobota, 27. november, 2021 | Meniny má MilanKrížovkyKrížovky

EUBA udelila čestné vedecké hodnosti „doctor honoris causa“

Ekonomická univerzita v Bratislave udelila čestný titul „doctor honoris causa EU v Bratislave“.

EUBA udelila čestné vedecké hodnosti „doctor honoris causa“ EUBA udelila čestné vedecké hodnosti „doctor honoris causa“ (Zdroj: Ekonomická univerzita v Bratislave)

Ekonomická univerzita v Bratislave udelila 26. októbra 2021 na slávnostnom zasadnutí Vedeckej rady EU v Bratislave čestný titul „doctor honoris causa EU v Bratislave“ Ing. Ivanovi Šramkovi, bývalému guvernérovi Národnej banky Slovenska a predsedovi Správnej rady EU v Bratislave a Ing. Richardovi Farkašovi, PhD., partnerovi audítorskej a poradenskej spoločnosti KPMG Slovensko.

Ekonomická univerzita v Bratislave vyjadruje úctu a uznanie vybraným významným osobnostiam okrem iného aj tým, že im udeľuje čestnú vedeckú hodnosť „doctor honoris causa“. Ide predovšetkým o také významné osobnosti zo zahraničia a zo Slovenska, ktoré svojou prácou a pôsobením v spoločenskom, či akademickom prostredí prispievajú k rozvoju spolupráce medzi Ekonomickou univerzitou v Bratislave a inštitúciou, ktorú zastupujú.

Ivan Šramko získal ocenenie významnej osobnosti v oblasti bankovníctva a financií. Pre svoju odbornosť, výsledky jeho práce, ako aj pre jeho morálne a ľudské vlastnosti je všeobecne uznávaný a rešpektovaný v Slovenskej republike, v Európe a v ďalších krajinách sveta.

Richard Farkaš získal ocenenie za jeho obetavosť, ako aj nespochybniteľný odborný a vedecký príspevok k rozvoju teórie a praxe účtovníctva a audítorstva v Slovenskej republike a v širšom medzinárodnom prostredí.

Pri príležitosti udelenia čestnej vedeckej hodnosti predniesol Ing. Ivan Šramko prednášku na tému „Verejným financiám prospeje menej politiky“ a Ing. Richard Farkaš, PhD. predniesol prednášku na tému „Internacionalizácia účtovníctva a audítorstva“.

Viac informácií

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Aj Santa sa dobre baví, keď číta tento článok.

Zdajú sa vám naše vianočné tradície, ako liatie olova či vypchávanie čižiem sladkosťami, čudné? Vo svete je ešte väčšia divočina.

20 h

Distribúcia krízových balíčkov pre najohrozenejšie domácnosti v rómskych komunitách, ktoré sú aktuálne najviac zasiahnuté pandémio

INZERCIA 23 h

Dopyt po bytoch zo strany kupujúcich v hlavnom meste stále stúpa, najmä z dôvodu zvyšovania cien.

24 h
Skryť Zatvoriť reklamu