Sobota, 28. máj, 2022 | Meniny má Viliam

Na investovanie nikdy nie je neskoro. Dôležité je začať.

Povedomie o investovaní rastie na Slovensku veľmi pomaly. Aj kvôli tomu prichádzajú Slováci o časť svojich úspor v bankách.

Asi najskloňovanejším slovom posledných týždňov je inflácia. Čo to vlastne znamená? Najjednoduchšie vysvetlenie je, že to je plošný rast cien všetkého, nielen niektorých výrobkov. Dnes si tak za rovnakú sumu kúpite menej tovaru ako včera.

Inflácia je zlou správou pre peniaze v banke, pretože aktuálne úroky na bežných účtoch infláciu nielen že nedorovnajú, ale sú násobne nižšie.

Našťastie je v súčasnosti mnoho spôsobov, ako zhodnotiť svoje peniaze lepšie. Jedným z tých vhodných je napríklad investovanie . Už samotné slovo v mnohých vyvoláva rešpekt, veď na investovanie treba mať určite veľký majetok. A to je omyl. Napríklad v podielových fondoch môže svoje peniaze zhodnocovať každý, kto si vie odložiť aspoň 20 € mesačne. Výrazne pomôže, ak má nádejný investor aspoň nejaké tušenie o tom, čo sa s jeho peniazmi deje. Základné znalosti sa teraz dajú získať jednoduchou a hravou formou aj na Facebooku. Stačí sa zapojiť do chatbotovej hry Future Invest Master , v ktorej si každý môže bez rizika vyskúšať, ako investovanie funguje. Dôležité je vybrať si úvodnú stratégiu, k čomu pomôže dotazník investora. Podľa diania v hre, ktoré ovplyvňuje stav investície, ju môžete zmeniť, a tak ovplyvňovať stav hráčskeho konta. Hráči a hráčky, ktorí hru úspešne ukončia, budú zaradení do žrebovania o 3 poukazy na víkendový pobyt vo Wellness hoteli Patince.

Za touto unikátnou hrou stojí firma IAD Investments, správ. spol., a.s., najstaršia slovenská nezávislá správcovská spoločnosť, ktorá v tomto roku oslavuje 30. výročie svojho vzniku a spravuje aktíva viac ako 1,19 miliardy EUR pre ako 40-tisíc investorov a klientov.

Investovanie do podielových fondov je spojené s rizikom. Hodnota investície sa môže aj znižovať a nie je zaručená návratnosť pôvodne investovanej sumy. Minulá výkonnosť podielových fondov nie je spoľahlivým ukazovateľom pre ich budúcu výkonnosť. Informácie uvedené na tejto stránke nepredstavujú poskytnutie investičného poradenstva, neboli vypracované ako investičný prieskum a nie sú ani návrhom na uzatvorenie obchodu zo strany správcovskej spoločnosti IAD Investments, správ. spol., a.s. .“

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Túžite po obuvi, ktorá bude pohodlná na bežné nosenie do mesta, ale aj do práce? V tom prípade ste tu správne!

INZERCIA Teraz

Agresívne brzdenie a spôsobenie dopravnej nehody - čí je to vina? Bez palubnej kamery to nedokážete, ako na tomto zázname!

6 h

Ako zvoliť ten správny model a čo by mal alebo nemal smartfón pre deti spĺňať

10 h
SkryťZatvoriť reklamu