Rekonštruujete? Pozor na romantické predstavy o vykurovaní

Čo majú spoločné romantické hollywoodske filmy s vašim komfortom a so životným prostredím? Viac, než by ste čakali!

Psychológovia varujú, že Hollywood so svojím zidealizovaným a presladeným pohľadom na svet kazí reálne partnerské vzťahy. Diváci „rozmaznaní“ scenármi, kde si partneri vzájomne dopovedajú vety, majú totiž tendenciu romantizovať si veci aj v skutočnom živote.

Neplatí to pritom len v láske. Aj taká rekonštrukcia domu sa môže skomplikovať, ak namiesto pragmatizmu uprednostníte riešenia, ktoré môžu vyzerať efektne, ale od efektívnosti majú ďaleko.

Ako kúriť po novom a rozumnejšie?

Jednou zo zásadných volieb, ktoré pri rekonštruovaní treba riešiť, je výber systému interiérového vykurovania. Je prirodzené, že v rámci premeny vášho bývania si vizualizujete každú novú položku, od kúpeľňových kachličiek po gauč v obývačke, a tešíte sa, ako sa po fuške spojenej s rekonštrukciou konečne uvelebíte v zhmotnenej verzii vášho vysnívaného „hniezdočka“.

K takýmto predstavám nepochybne patrí aj kúrenie v kozube ako symbol útulnosti a hrejivej romantiky dlhých zimných večerov. Ak vám však ide o komplexné riešenie otázky vykurovania, budete musieť uvažovať v širších súvislostiach, než je prikladanie polienok do ohňa.

Tepelné čerpadlá možno neznejú romanticky, no je to preukázateľne najrozumnejšia metóda zabezpečovania tepelného komfortu, akú v súčasnosti trh ponúka.

Úspora pre vás aj pre planétu

Hlavným benefitom tepelných čerpadiel je výrazná a dlhodobá energetická úspora. Tá sa netýka len nižších faktúr, ktoré iste zahrejú šporovlivé srdce, ale aj šetrenia prírody. Vedeli ste, že tepelné čerpadlá produkujú iba polovicu odpadu v porovnaní s vysokoúčinným plynovým kotlom? Vďaka tomu, že využívajú obnoviteľné a široko dostupné zdroje energie – zo vzduchu, vody alebo zeme, predstavujú ideálnu klimaticky šetrnú voľbu.

Teraz, keď už viete, že nízkouhlíkové vykurovanie pomocou tepelných čerpadiel je výhodné ako ekonomicky, tak aj z hľadiska trvalo udržateľného tepelného pohodlia, ostáva prejsť k ďalšiemu kroku a rozhodnúť sa pre overeného výrobcu, ako aj pre typ produktu, vhodného práve pre váš domov.

Pri otázke výrobcov je voľba ľahká – keď čerpadlo, stavte na istotu. Daikin je svetová jednotka v oblasti chladenia a vykurovania s vyše storočnými skúsenosťami a neustálym zdokonaľovaním technológií s pečaťou špičkovej japonskej kvality. Navyše, interná ambícia spoločnosti dosiahnuť do roku 2050 uhlíkovú neutralitu je istotou, že Daikin to s ochranou životného prostredia myslí vážne.

Objavte benefity „hviezdnej“ Althermy

Zákazníckym favoritom v segmente tepelných čerpadiel Daikin je nízkoteplotná Altherma LT typu vzduch-voda. Najpredávanejšia jednotka vo svojej triede sa hodí do väčšiny rekonštruovaných priestorov. Pri verzii s chladením získate multifunkčné zariadenie, ktoré dokáže efektívne vychladiť celý dom, takže jedným ťahom vyriešite celoročné starosti s teplotným komfortom bez potreby ďalších investícií.

Alebo vás zaujímajú ďalšie hity z prémiovej série Altherma, ako sú 3 GEO, 3 H HT či 3 M? Daikin vám istí chrbát nielen ako spoľahlivý predajca, ale aj dôveryhodný poradca. Nemusíte byť expert na tepelné čerpadlá. Stačí, že sa s expertom spojíte. Ako na to?

Pozrite si aktuálnu ponuku na webe Daikin, nechajte na seba kontakt a využite individualizovaný zákaznícky servis vrátane odborného výkladu, fundovaného technického poradenstva, asistencie s financovaním či pomoci s montážou. Viac informácií hľadajte na www.daikin.sk.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 099
  2. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 10 411
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 773
  4. Každý piaty zomrie 8 602
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 777
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 721
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 507
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 3 078
SkryťVypnúť reklamu

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 6 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 6 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.

SkryťZatvoriť reklamu