Nedeľa, 28. november, 2021 | Meniny má HenrietaKrížovkyKrížovky

Rekonštruujete? Pozor na romantické predstavy o vykurovaní

Čo majú spoločné romantické hollywoodske filmy s vašim komfortom a so životným prostredím? Viac, než by ste čakali!

Psychológovia varujú, že Hollywood so svojím zidealizovaným a presladeným pohľadom na svet kazí reálne partnerské vzťahy. Diváci „rozmaznaní“ scenármi, kde si partneri vzájomne dopovedajú vety, majú totiž tendenciu romantizovať si veci aj v skutočnom živote.

Neplatí to pritom len v láske. Aj taká rekonštrukcia domu sa môže skomplikovať, ak namiesto pragmatizmu uprednostníte riešenia, ktoré môžu vyzerať efektne, ale od efektívnosti majú ďaleko.

Ako kúriť po novom a rozumnejšie?

Jednou zo zásadných volieb, ktoré pri rekonštruovaní treba riešiť, je výber systému interiérového vykurovania. Je prirodzené, že v rámci premeny vášho bývania si vizualizujete každú novú položku, od kúpeľňových kachličiek po gauč v obývačke, a tešíte sa, ako sa po fuške spojenej s rekonštrukciou konečne uvelebíte v zhmotnenej verzii vášho vysnívaného „hniezdočka“.

K takýmto predstavám nepochybne patrí aj kúrenie v kozube ako symbol útulnosti a hrejivej romantiky dlhých zimných večerov. Ak vám však ide o komplexné riešenie otázky vykurovania, budete musieť uvažovať v širších súvislostiach, než je prikladanie polienok do ohňa.

Tepelné čerpadlá možno neznejú romanticky, no je to preukázateľne najrozumnejšia metóda zabezpečovania tepelného komfortu, akú v súčasnosti trh ponúka.

Úspora pre vás aj pre planétu

Hlavným benefitom tepelných čerpadiel je výrazná a dlhodobá energetická úspora. Tá sa netýka len nižších faktúr, ktoré iste zahrejú šporovlivé srdce, ale aj šetrenia prírody. Vedeli ste, že tepelné čerpadlá produkujú iba polovicu odpadu v porovnaní s vysokoúčinným plynovým kotlom? Vďaka tomu, že využívajú obnoviteľné a široko dostupné zdroje energie – zo vzduchu, vody alebo zeme, predstavujú ideálnu klimaticky šetrnú voľbu.

Teraz, keď už viete, že nízkouhlíkové vykurovanie pomocou tepelných čerpadiel je výhodné ako ekonomicky, tak aj z hľadiska trvalo udržateľného tepelného pohodlia, ostáva prejsť k ďalšiemu kroku a rozhodnúť sa pre overeného výrobcu, ako aj pre typ produktu, vhodného práve pre váš domov.

Pri otázke výrobcov je voľba ľahká – keď čerpadlo, stavte na istotu. Daikin je svetová jednotka v oblasti chladenia a vykurovania s vyše storočnými skúsenosťami a neustálym zdokonaľovaním technológií s pečaťou špičkovej japonskej kvality. Navyše, interná ambícia spoločnosti dosiahnuť do roku 2050 uhlíkovú neutralitu je istotou, že Daikin to s ochranou životného prostredia myslí vážne.

Objavte benefity „hviezdnej“ Althermy

Zákazníckym favoritom v segmente tepelných čerpadiel Daikin je nízkoteplotná Altherma LT typu vzduch-voda. Najpredávanejšia jednotka vo svojej triede sa hodí do väčšiny rekonštruovaných priestorov. Pri verzii s chladením získate multifunkčné zariadenie, ktoré dokáže efektívne vychladiť celý dom, takže jedným ťahom vyriešite celoročné starosti s teplotným komfortom bez potreby ďalších investícií.

Alebo vás zaujímajú ďalšie hity z prémiovej série Altherma, ako sú 3 GEO, 3 H HT či 3 M? Daikin vám istí chrbát nielen ako spoľahlivý predajca, ale aj dôveryhodný poradca. Nemusíte byť expert na tepelné čerpadlá. Stačí, že sa s expertom spojíte. Ako na to?

Pozrite si aktuálnu ponuku na webe Daikin, nechajte na seba kontakt a využite individualizovaný zákaznícky servis vrátane odborného výkladu, fundovaného technického poradenstva, asistencie s financovaním či pomoci s montážou. Viac informácií hľadajte na www.daikin.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Stále neviete, čo kúpiť babičke, mamine, svokre či kamarátke. Prinášame vám tipy na darčeky, ktoré potešia každú ženu.

13 h
Aj Santa sa dobre baví, keď číta tento článok.

Zdajú sa vám naše vianočné tradície, ako liatie olova či vypchávanie čižiem sladkosťami, čudné? Vo svete je ešte väčšia divočina.

26. nov

Distribúcia krízových balíčkov pre najohrozenejšie domácnosti v rómskych komunitách, ktoré sú aktuálne najviac zasiahnuté pandémio

INZERCIA 26. nov
Skryť Zatvoriť reklamu