Utorok, 7. december, 2021 | Meniny má AmbrózKrížovkyKrížovky

Rekonštruujete? Pozor na romantické predstavy o vykurovaní

Čo majú spoločné romantické hollywoodske filmy s vašim komfortom a so životným prostredím? Viac, než by ste čakali!

Psychológovia varujú, že Hollywood so svojím zidealizovaným a presladeným pohľadom na svet kazí reálne partnerské vzťahy. Diváci „rozmaznaní“ scenármi, kde si partneri vzájomne dopovedajú vety, majú totiž tendenciu romantizovať si veci aj v skutočnom živote.

Neplatí to pritom len v láske. Aj taká rekonštrukcia domu sa môže skomplikovať, ak namiesto pragmatizmu uprednostníte riešenia, ktoré môžu vyzerať efektne, ale od efektívnosti majú ďaleko.

Ako kúriť po novom a rozumnejšie?

Jednou zo zásadných volieb, ktoré pri rekonštruovaní treba riešiť, je výber systému interiérového vykurovania. Je prirodzené, že v rámci premeny vášho bývania si vizualizujete každú novú položku, od kúpeľňových kachličiek po gauč v obývačke, a tešíte sa, ako sa po fuške spojenej s rekonštrukciou konečne uvelebíte v zhmotnenej verzii vášho vysnívaného „hniezdočka“.

K takýmto predstavám nepochybne patrí aj kúrenie v kozube ako symbol útulnosti a hrejivej romantiky dlhých zimných večerov. Ak vám však ide o komplexné riešenie otázky vykurovania, budete musieť uvažovať v širších súvislostiach, než je prikladanie polienok do ohňa.

Tepelné čerpadlá možno neznejú romanticky, no je to preukázateľne najrozumnejšia metóda zabezpečovania tepelného komfortu, akú v súčasnosti trh ponúka.

Úspora pre vás aj pre planétu

Hlavným benefitom tepelných čerpadiel je výrazná a dlhodobá energetická úspora. Tá sa netýka len nižších faktúr, ktoré iste zahrejú šporovlivé srdce, ale aj šetrenia prírody. Vedeli ste, že tepelné čerpadlá produkujú iba polovicu odpadu v porovnaní s vysokoúčinným plynovým kotlom? Vďaka tomu, že využívajú obnoviteľné a široko dostupné zdroje energie – zo vzduchu, vody alebo zeme, predstavujú ideálnu klimaticky šetrnú voľbu.

Teraz, keď už viete, že nízkouhlíkové vykurovanie pomocou tepelných čerpadiel je výhodné ako ekonomicky, tak aj z hľadiska trvalo udržateľného tepelného pohodlia, ostáva prejsť k ďalšiemu kroku a rozhodnúť sa pre overeného výrobcu, ako aj pre typ produktu, vhodného práve pre váš domov.

Pri otázke výrobcov je voľba ľahká – keď čerpadlo, stavte na istotu. Daikin je svetová jednotka v oblasti chladenia a vykurovania s vyše storočnými skúsenosťami a neustálym zdokonaľovaním technológií s pečaťou špičkovej japonskej kvality. Navyše, interná ambícia spoločnosti dosiahnuť do roku 2050 uhlíkovú neutralitu je istotou, že Daikin to s ochranou životného prostredia myslí vážne.

Objavte benefity „hviezdnej“ Althermy

Zákazníckym favoritom v segmente tepelných čerpadiel Daikin je nízkoteplotná Altherma LT typu vzduch-voda. Najpredávanejšia jednotka vo svojej triede sa hodí do väčšiny rekonštruovaných priestorov. Pri verzii s chladením získate multifunkčné zariadenie, ktoré dokáže efektívne vychladiť celý dom, takže jedným ťahom vyriešite celoročné starosti s teplotným komfortom bez potreby ďalších investícií.

Alebo vás zaujímajú ďalšie hity z prémiovej série Altherma, ako sú 3 GEO, 3 H HT či 3 M? Daikin vám istí chrbát nielen ako spoľahlivý predajca, ale aj dôveryhodný poradca. Nemusíte byť expert na tepelné čerpadlá. Stačí, že sa s expertom spojíte. Ako na to?

Pozrite si aktuálnu ponuku na webe Daikin, nechajte na seba kontakt a využite individualizovaný zákaznícky servis vrátane odborného výkladu, fundovaného technického poradenstva, asistencie s financovaním či pomoci s montážou. Viac informácií hľadajte na www.daikin.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Vianočný fond pomoci od Orange medzi organizácie prerozdelí sumu 40 000 eur.

INZERCIA 7 h

Ako sa z malého odštepného závodu stal dôležitý hráč v oblasti energetiky, hovoríme s generálnym riaditeľom Bystríkom Berthotym.

INZERCIA 7 h

Mnohí majitelia rodinných domov uvažujú nad zateplením šikmej strechy jedným z týchto izolačných materiálov.

Skryť Zatvoriť reklamu