Štvrtok, 27. január, 2022 | Meniny má Bohuš

Ako sa obliekať štýlovo a zároveň udržateľne?

Jedným z najlepších spôsobov, ako kontrolovať vlastný rozpočet a starať sa o životné prostredie, je nakupovať z druhej ruky.

Vedeli ste, že na výrobu bavlneného trička sa spotrebuje približne 3 000 litrov vody a pri výrobe a distribúcii 1 kg oblečenia sa zvyčajne spotrebuje 15-30 kg oxidu uhličitého? Žijeme v konzumnej spoločnosti a kupujeme príliš veľa výrobkov, ktoré často vyhadzujeme bez toho, aby sme mysleli na to, čo sa s nimi stane ďalej, alebo na množstvo prírodných zdrojov, ktoré boli potrebné na ich výrobu. Tu je niekoľko dôvodov, prečo by ste mali nakupovať v second handoch:

Oblečenie z druhej ruky je cenovo dostupné

Oblečenie známych značiek tu stojí oveľa menej ako nové výrobky v nákupných centrách. Nákupom ušetríte peniaze, ktoré môžete použiť na kúpu darčeka pre blízkeho, zaujímavý výlet alebo návštevu koncertu obľúbenej skupiny.

Nákup z druhej ruky je šetrný k životnému prostrediu

Nákup a predaj oblečenia z druhej ruky znižuje výrobné náklady a obmedzuje zbytočné hromadenie. Svoje nenosené oblečenie môžete napríklad darovať ľuďom v núdzi alebo ho predať v online second hande a urobiť tak niečo pre životné prostredie.

Tovar sa obnovuje každý deň

Na rozdiel od bežných obchodov second handy obnovujú svoj sortiment takmer každý deň. Je to skvelá príležitosť nájsť originálny kúsok do svojho šatníka. Napríklad v internetovom obchode Remixshop.com pribudne každý deň viac ako 10 000 nových produktov, takže si tu vyberie naozaj každý!

Jedinečné ponuky

V second handoch totiž môžete objaviť kúsky z predchádzajúcej kolekcie vašej obľúbenej značky alebo kúsky od módnych návrhárov, ktoré nikde inde nekúpite. To vám umožní vytvoriť si vlastný štýl.

Recyklujte, redukujte, remixujte!

Či už hľadáte originálne oblečenie, obuv a doplnky, chcete odľahčiť svoju peňaženku alebo chcete znížiť svoj vplyv na životné prostredie, nakupujte v jednom z najväčších európskych online obchodov s módou z druhej ruky a outletov - Remixshop.com. Okrem nákupu tu môžete predávať aj vlastné oblečenie a doplnky a urobiť tak radosť niekomu inému. Takže neváhajte recyklovať, redukovať, remixovať, ako znie motto Remixshopu!

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Ovocné šťavy sa stali obľúbenou súčasťou ranných rituálov mnohých z nás.

5 h

Poplatková bariéra padla.

INZERCIA 15 h

December 2021 sa stal piatym najsilnejším mesiacom v roku z hľadiska cestovného poistenia