Utorok, 25. január, 2022 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Panta Rhei má najväčšie zásoby, Vianoce bez knihy nehrozia

Nákupy v e-shope i rezervácie na predajniach začali v lockdowne výrazne rásť.

Generálny riaditeľ Panta Rhei Michal RajterGenerálny riaditeľ Panta Rhei Michal Rajter

Najväčšia sieť slovenských kníhkupectiev Panta Rhei sa na lockdown, ktorý platí na Slovensku, pripravila. Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Michala Rajtera pristúpila Panta Rhei k zásadným opatreniam a zmenám. Aj vďaka nim chce prispieť k tomu, aby si čo najviac ľudí našlo pod vianočným stromčekom vytúžený darček - knihu. Z prieskumov totiž vyplýva, že až takmer tretinu Slovákov ako vianočný darček najviac poteší kniha.

Milióny kníh

„Chápeme, že pandemická situácia si vyžaduje opatrenia, ktoré nám viacerým určite nie sú príjemné. Po skúsenostiach s minulými lockdownami sme sa tento rok už na túto možnosť pripravili tak, aby sme čo najväčšiemu počtu Slovákov mohli splniť ich knižné vianočné želanie. Niekoľkonásobne sme zvýšili kapacitu nášho skladu e-shopu. Presunuli sme doň 250 pracovníkov, aby sme expresne rýchlo dokázali vybaviť každý vianočný nákup. Zákazníci si takisto knihy môžu zarezervovať v niektorej z našich 61 predajní po celom Slovensku a vyzdvihnúť,” hovorí Michal Rajter.

Za prvé dni lockdownu sa ukázal rastúci trend objednávok v e-shope ale i rezervácií na predajniach. Tých má Panta Rhei po celom Slovensku k dispozícii až 61. Podľa Rajtera je dobré s nákupmi neváhať, pretože vďaka lockdownu budú vznikať extrémne nároky na logistiku a prepravu všetkých tovarov.

„Navyše sme pripravení operatívne presúvať knihy z našich prevádzok na sklad. Tým sa ponuka pre zákazníkov rozširuje na milióny kníh. Vianoce bez kníh teda Slovákom nehrozia aj keď budú na istý čas ukrátení o návštevu kníhkupectiev,” dodáva Rajter. Panta Rhei aj napriek sťaženým podmienkam vďaka najväčšej sieti predajní garantuje svojim zákazníkom doručenie knižných objednávok do Vianoc.

Zásobovanie predajní pokračuje

Okrem posilneného e-shopu bude naďalej fungovať aj sieť 61 predajní po celom Slovensku. A to formou okienkového predaja. Zákazníci majú možnosť urobiť si prakticky za pár sekúnd rezerváciu na konkrétne knihy na predajni, ktorú majú najbližšie a do pár minút im príde potvrdzujúca SMS aj s oznámením, že si knihy môžu vyzdvihnúť.

„Zásobovanie knihami od dodávateľov na predajne bude pokračovať aj počas lockdownu. Čiže knihy sa budú priebežne dopĺňať tak, aby si každý našiel tú, ktorú potrebuje,” dodáva Rajter.

Panta Rhei v predvianočnom čase svoju ponuku rozšírila o exkluzívne tituly, ktoré čitatelia nájdu iba v jej e-shope a predajniach. Jednou z takých exkluzivít je kniha Ktosi je za dverami. Ide o prepis najlepších častí legendárnej televíznej relácie Milana Lasicu a Júliusa Satinského. Kultový zábavný program, ktorého prvú časť Československá televízia odvysielala na konci roka 1978 a poslednú začiatkom roka 1983. Detských čitateľov zase určite nadchne Macko Uško. Tento klenot z truhlice poľskej literatúry pre deti dnes po viac ako päťdesiatich rokoch opäť ožíva v knižnej podobe aj na Slovensku. Ide o úplne nový preklad z pera prekladateľky Márie Lachkovičovej, ktorá má v krvi lásku k detským knihám a k materinskému jazyku.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Čučoriedky patria medzi naše obľúbené a vyhľadávané ovocie už po celé veky.

5 h
zdroj: Freepik.com

Ich prepojeniu sa však venuje málo pozornosti. Preto vznikol medzinárodný projekt ENDURANCE, ktorý pomáha túto medzeru vyplniť.

6 h

Herec Juraj ŠOKO Tabaček poukazuje aj na iné možnosti znižovania odpadu z jednorazových plastových fliaš, než je zálohovanie.

17 h
Skryť Zatvoriť reklamu