Štvrtok, 27. január, 2022 | Meniny má Bohuš

Nadácia Orange s neziskovakmi pomôže na Vianoce ľuďom v núdzi

Vianočný fond pomoci od Orange medzi organizácie prerozdelí sumu 40 000 eur.

Neziskové organizácie, ktorým spoločnosť Orange Slovensko prostredníctvom svojej nadácie poskytne finančné prostriedky, sa dlhodobo venujú pomoci v rôznej oblasti, ako napríklad rodinám, kde absentuje jeden rodič, rómskym komunitám alebo obetiam domáceho násilia.

Organizácia Jeden rodič poskytuje komplexnú pomoc pre neúplné rodiny. „Tešíme sa, že Nadácia Orange v rámci Vianočného fondu pomoci spolufinancuje aktivity zamerané na pomoc pre osamelých rodičov a ich deti,“ prezradil Petr Ostružiar, projektový manažér organizácie Jeden rodič.

Organizácia eduRoma presadzuje prístup rómskych detí ku kvalitnému vzdelávaniu. Realizujú pomoc priamo prácou na školách alebo so štátnymi a verejnými vzdelávacími inštitúciami.

Cesta von pomáha rodinám a komunitám uviaznutým v chudobe, ktoré chcú získať prácu. Známy je napríklad ich projekt Omama, pri ktorom použije organizácia finančný grant na nákup vzdelávacích pomôcok.

Štvoricu dopĺňa Centrum Slniečko, ktorého poslaním je napomáhanie k účinnému riešeniu problematiky obetí domáceho násilia. „Pomoc od Nadácie Orange sprístupní získanie základných životných potrieb ako je bývanie, hygienické potreby, potreby stravovania, odievania a potreba vzdelávania, či rozvoj talentu,“ uviedla Jana Tomášová z Centra Slniečko.

„Veríme, že aj týmto spôsobom dokážeme prispieť k pomoci ľuďom v ich neľahkej životnej situácii a dopriať im krajšie Vianoce,“ povedala Andrea Ungvölgyi, správkyňa Nadácie Orange.

Všetky informácie o Vianočnom fonde pomoc nájdete TU.

Advertisement

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Ovocné šťavy sa stali obľúbenou súčasťou ranných rituálov mnohých z nás.

7 h

Poplatková bariéra padla.

INZERCIA 16 h

December 2021 sa stal piatym najsilnejším mesiacom v roku z hľadiska cestovného poistenia