Utorok, 25. január, 2022 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

Developer predstavuje víziu zelenej Petržalky bez áut

Projekt Petržalka City vnesie do Petržalky modernú ľudskú mierku, zelené priestory a stane sa novým centrom pravého brehu Dunaja.

Dôraz na zeleň a človeka by mal byť v súčasnosti alfou a omegou každého spoločensky zodpovedného developerského projektu.
Realita je rôzna, ale projekt Petržalka City je unikátnym príkladom, kde je táto línia absolútne priorizovaná.
Projekt sľubuje v blízkosti Chorvátskeho ramena vybudovať mestský park s novou zeleňou a lákavými verejnými priestranstvami pre obyvateľov modernej štvrte.

Doprava a parkovanie 21. storočia
Rozšírenie zelených plôch bude možné najmä vďaka veľkorysému riešeniu parkovania a dopravy v lokalite. Developer počíta s investíciou do vytvorenia „carfree“ zóny. Tá má stáť na veľkokapacitnom podzemnom parkovaní, vedľa novej električkovej trate. Park, pešie korzá a priechodnosť celej štvrte cez novovybudované lávky až k električke otvárajú projekt Petržalka City pre všetkých obyvateľov.

Bývanie, kde komunita hrá dôležitú rolu
Každé živé mesto potrebuje ľuďom ponúkať kultúrne a športové zážitky a zároveň možnosť pracovať vblízkosti svojho domova.
Preto projekt počíta s vybudovaním kultúrno-spoločenského a športového centra ako aj kancelárskych priestorov.
Tie sú dôležité preto, aby ľudia mali príležitosť pracovať v blízkosti svojho domova.

V rámci projektu vznikne multifunkčná sála pre viac ako 2 000 ľudí, kde sa budú odohrávať divadelné predstavenia či kongresy, pribudne aj vonkajší amfiteáter či knižnica. Vzniknú indoorové aj outdoorové športoviská, bežecká dráha, ihriská pre deti a dokonca aj lezecké centrum. Samozrejmosťou je napojenie na všetky dôležité cyklistické tepny.
V neposlednom rade Petržalka City ponúkne aj kultúrne a vzdelávacie priestory, škôlku, či obchodné a administratívne priestory. Vznikne tak atraktívna oáza zelene, športu a kultúry na pravom brehu Dunaja, ktorá poteší nielen Petržalčanov všetkých vekových kategórií, ale priláka aj návštevníkov z celého mesta, vďaka čomu sa z Petržalka City stane lokalita plná života.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Herec Juraj ŠOKO Tabaček poukazuje aj na iné možnosti znižovania odpadu z jednorazových plastových fliaš, než je zálohovanie.

6 h

Spoločnosť Mint Investments si nedávno prevzala ocenenie v prestížnej realitnej súťaži CIJ Awards Česká republika 2021.

16 h

Účinky Arónie oceňujú hlavne onkologický pacienti a ľudia so slabšou imunitou

19 h
Skryť Zatvoriť reklamu