Piatok, 21. január, 2022 | Meniny má VincentKrížovkyKrížovky

Shell predstavuje vlastné riešenie pre nabíjanie elektromobilov

Prvá nabíjacia stanica Shell Recharge sa nachádza na obojstranne prístupnej čerpacej stanici Shell Beladice.

Spoločnosť Shell uviedla vlastné riešenie pre nabíjanie elektromobilov na Slovensku s názvom Shell Recharge. Prvá nabíjacia stanica sa nachádza na obojstranne prístupnej čerpacej stanici Shell Beladice pri rýchlostnej ceste R1 v smere z Banskej Bystrice do Nitry. Táto služba ponúka nabíjaciu kapacitu 50 kW.

Po úspešnom začiatku spolupráce spoločností Shell a IONITY a uvedení prvej vysokorýchlostnej nabíjacej stanice IONITY na Slovensku, prichádza Shell na slovenský trh s vlastným riešením pre elektromobilitu s názvom Shell Recharge. Na novootvorenej čerpacej stanici Shell Beladice pri rýchlostnej ceste R1 môžu vodiči elektromobilov využívať nabíjací stojan s výkonom 50 kW s dvoma miestami na dobíjanie. Táto služba zvyčajne poskytuje nabíjanie od 0 % do 80 % za približne 30 minút. Elektrická energia používaná pre obe dobíjacie miesta Shell Recharge pochádza zo slovenských obnoviteľných zdrojov.

„Sme veľmi radi, že môžeme nadviazať na spoluprácu s IONITY a priniesť na Slovensko ďalšie riešenie pre vodičov jazdiacich v elektromobiloch. Snažíme sa zákazníkom prinášať služby a produkty, ktoré im uľahčia prechod k nízko emisnej doprave aj na Slovensku,“ vysvetľuje Jan Čapský riaditeľ prevádzky čerpacích staníc Shell na Slovensku a v Českej republike.

Zákazníci môžu platiť za dobíjanie prostredníctvom nabíjacích kariet GreenWay.

Globálnou ambíciou spoločnosti Shell je poskytovať zákazníkom najlepšie a najpohodlnejšie riešenia pre dobíjanie elektromobilov a umožňovať im nabíjať ich tam, kde potrebujú a v čase, keď to potrebujú. Momentálne Shell prevádzkuje na svete 75 000 dobíjacích miest pričom ambíciou spoločnosti je do roku 2025 prevádzkovať 500 000 nabíjacích miest, z ktorých bude najmenej 30 000 vlastným konceptom Shell Recharge.

Okrem rozvoja elektromobility pracuje Shell na neustálom zvyšovaní účinnosti tradičných palív a podporuje rozvoj palív s nízkymi emisiami, ako sú vodík, biopalivá a zemný plyn a to v súlade s možnosťami danej krajiny.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Odkladať kúpu nehnuteľnosti v hlavnom meste môže vyjsť draho vzhľadom na dlhodobý rast cien.

11 h

Minulý rok sa niesol v znamení boja s ochorením COVID-19.

14 h

Union zdravotná poisťovňa ako jediná prepláca diabetológom štyri nové výkony v oblasti edukácie pacientov.

14 h
Skryť Zatvoriť reklamu