Piatok, 27. máj, 2022 | Meniny má Iveta

Nadácia Orange podporí duševné zdravie zdravotníkov

Nadácia Orange sa venuje duševnému zdraviu aj prostredníctvom posilnenia krízových liniek pomoci.

Poskytujú bezplatné, anonymné, nonstop psychologické poradenstvo. Novú krízovú linku, 0800 500 333 vytvorila v apríli 2020 pre Občianske združenie IPčko, ktoré poskytuje nielen cez telefón, ale aj chat, maily a video. V predvianočnom období ju Nadácia opäť podporila a s iniciatívou #Kto pomôže Slovensku adresuje psychologickú pomoc zdravotníkom.

„V rámci našej iniciatívy sa od prvej vlny pandémie zameriavame na priamu pomoc zdravotníkom. Sme s nimi v úzkom kontakte a potrebu posilňovať duševné zdravie zdravotníkov vnímame veľmi silne. Ďakujeme všetkým partnerom“ povedala Lucia Šicková z iniciatívy #Kto pomôže Slovensku.

„Uvítali sme prístup iniciatívy #Kto pomôže Slovensku. Chceme hľadať efektívne formy pomoci a aspoň malým krokmi podporiť našich zdravotníkov a zdravotníčky, ukázať im, že nám na nich záleží a bez nich by sme to nezvládli.,“ povedala Andrea Ungvölgyi, správkyňa Nadácie Orange.

IPčko zároveň poskytne zdravotníkom možnosť prednostne získať termín a objednať sa na konzultáciu so psychológom. Stačí, ak napíšu svoju prosbu na prezdravotnikov@ipcko.sk.
„Pre zdravotníkov sme pripravili aj plagáty a letáky, v ktorých nájdu techniky prvej pomoci zamerané na posilnenie duševnej imunity počas tretej vlny pandémie COVID-19, ktoré vznikli vďaka Orangeu a v spolupráci s iniciatívou ich umiestnime do nemocníc,“ uviedol psychológ a riaditeľ IPčka, Marek Madro.
Viac informácií na www.krizovalinkapomoci.sk a www.nadaciaorange.sk.

Advertisement

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Ak plánujete kúpu nového spotrebiča, nákup v PLANEO cez víkend bude zaručená výhra!

20m

Zátoky, lagúny i dlhé pláže pre príjemný relax, zábavu aj štipku dobrodružstva.

INZERCIA 8 h

V nedeľu 5. júna v Eurovea pri Dunaji naživo odštartuje letná séria vandrovky.

INZERCIA 8 h
SkryťZatvoriť reklamu