Utorok, 25. január, 2022 | Meniny má GejzaKrížovkyKrížovky

PODCAST: Nárok pacienta na invalidný dôchodok a ŤZP

Užitočné informácie k problematike invalidity a ŤZP poskytla odborníčka na medicínske právo JUDr. Katarína Fedorová.

Diagnostikovanie akéhokoľvek ochorenia prináša do života pacientov mnoho otázok. Inak tomu nie je ani pri skleróze multiplex, ktorá postihuje najčastejšie mladých ľudí v produktívnom veku. Okrem samotného zdravotného stavu je však dôležité venovať sa aj otázkam sociálneho zabezpečenia.

Na čo majú pacienti aj s diagnózou skleróza multiplex nárok, ako majú postupovať pri kontakte s relevantnými inštitúciami a množstvo ďalších užitočných informácií poskytla podcastovému kanálu Zdravissimo a pacientskemu portálu www.smasistent.sk odborníčka na medicínske právo a generálna riaditeľka sekcie sociálnej politiky na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny SR, JUDr. Katarína Fedorová, PhD., LL.M.

Zaujala vás téma ŤZP a invalidity na Slovensku? Viac sa dozviete v podcaste na www.smasistent.sk:

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Čučoriedky patria medzi naše obľúbené a vyhľadávané ovocie už po celé veky.

5 h
zdroj: Freepik.com

Ich prepojeniu sa však venuje málo pozornosti. Preto vznikol medzinárodný projekt ENDURANCE, ktorý pomáha túto medzeru vyplniť.

7 h

Herec Juraj ŠOKO Tabaček poukazuje aj na iné možnosti znižovania odpadu z jednorazových plastových fliaš, než je zálohovanie.

17 h
Skryť Zatvoriť reklamu