Pondelok, 23. máj, 2022 | Meniny má Želmíra

Mecom ide na zelenú

Sme líder v odvetví a je našou povinnosťou chrániť životné prostredie.

„Sme líder v odvetví a je našou profesionálnou povinnosťou nastavovať nové trendy a formovať moderné pravidlá, ktoré sú šetrné voči životnému prostrediu“, hovorí generálny riaditeľ Mecom Group, s.r.o Ladislav Čechovič. Najväčší slovenský výrobca mäsových výrobkov postupne zavádza vo svojich závodoch ekologické riešenia a pri všetkých investičných rozhodnutiach zodpovedne posudzuje ich vplyvy na životné prostredie.

Dá sa vyrábať kvalitne, efektívne a ešte aj ekologicky ?

Mecom je príkladom toho, že sa to dá. Nejde to však samé a je na to potrebného viac úsilia. V minulom roku sme získali 3.miesto v prestížnej ankete Firma roka. To je ocenenie našej ekonomickej kondície, avšak tú by sme nikdy nedosiahli ak by sme zákazníkom neprinášali kvalitné a chutné výrobky, ktoré sa navyše snažíme vyrábať tak aby sme čo najmenej zaťažovali životné prostredie.

Aké „zelené“ opatrenia ste doteraz zaviedli ?

Držíme sa pravidla, že každá aktivita šetrná voči životnému prostrediu sa počíta. V našich prevádzkach preto používame ekologické čistiace prostriedky ako aj ekologické papierové utierky, toaletný papier a mydlá od slovenskej firmy Lucart. Už ich samotná výroba je z recyklovaných materiálov a šetrí lesy. Nedávno sme spustili novú výrobnú linku, ktorá má výrazne nižšiu spotrebu elektrickej energie a tým aj nižšiu uhlíkovú stopu. Naozaj to berieme v Mecome vážne.

Denne vozíte výrobky do predajní, používate aj elektrické autá ?

Radi by sme avšak infraštruktúra dobíjacích staníc nám to zatiaľ neumožňuje. Aj tu však robíme maximum a náš vozový park, ktorý má 80 vozidiel, pravidelne modernizujeme tak aby sme v ňom mali autá s čo najnižšími emisiami.

Čo pripravujete v tomto roku ?

Plánujeme investovať do modernizácie energetického hospodárstva tak aby sme mali efektívnejšiu spotrebu energií a teda aj nižšiu uhlíkovú stopu.

Mecom Group s.r.o. je súčasťou Smithfield Foods, ktorá bola založená v roku 1936 v americkom Smithfielde a dnes je globálnym svetovým lídrom v oblasti mäsospracujúceho priemyslu. Spoločnosť zamestnáva viac ako 55 tisíc pracovníkov a dosahuje ročné tržby viac ako 16 miliárd dolárov.

Viac na www.mecom.sk

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Do 4. ročníku projektu ENGIE Eco školy sa tento rok zapojila aj ZŠ Československej armády v Moldave nad Bodvou.

3 h

Do 4. ročníku projektu ENGIE Eco školy sa tento rok zapojila aj ZŠ P.O. Hviezdoslava vo Veľkých Kapušanoch.

3 h

V Liptovskom Mikuláši sa stavia viac, ako kedykoľvek predtým. Liptovský Mikuláš je dobré miesto pre život.

INZERCIA 13 h
SkryťZatvoriť reklamu