SME
Utorok, 24. máj, 2022 | Meniny má Ela

Jarnú únavu netreba podceňovať. Pomôže aj malá zmena jedálnička

Potrebujete doplniť vitamíny na tanieri? Inšpirujte sa receptom Surovej dcérky.

Dobiť baterky po dlhej a náročnej zime vám pomôže týchto pár tipov:

  1. Sledujte si pestrosť svojho jedálnička. Dôležité je prijímať hlavne dostatok tekutín.
  2. Aby vaše telo fungovalo opäť na plné obrátky, potrebuje dostatok vitamínov a vlákniny. Denne by ste mali zjesť aspoň dve dávky ovocia a zeleniny .
  3. Skvelým pomocníkom v boji s jarnou únavou sú čerstvé šťavy. Ak si ich nestíhate pripraviť doma, skúste tie od značky K-Bio . Pomôžu vám odľahčiť jedálniček zdravým a chutným spôsobom. A čo je veľké plus, neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy.
  4. Zaraďte do svojho jedálnička zdravšie verzie svojich obľúbených receptov a nebojte sa v kuchyni experimentovať. Do varenia môžete kľudne zapojiť aj spomínané čerstvé šťavy. Napríklad taká paradajková pozitívne vplýva na žalúdok, pripraví vás na slnečné lúče vďaka obsahu karoténu, a navyše dokáže dostať pod kontrolu váš cholesterol.

Výborne chutí aj v netradičnom recepte na rajčinovo-olivový “aspik” od Surovej dcérky, ktorý sa skvelo hodí napríklad na teplú bagetku.

Ingrediencie:

80 g zelených olív

80 g čiernych olív

100 g bieleho alebo bazalkového tofu

250 ml K-Bio rajčinovej šťavy

1 ČL sušeného oregana

1 PL olivového oleja

štipka čierneho korenia, soľ

6 g agar agar

4 g čerstvých bazalkových listov

Postup:

Olivy umyjeme, časť nakrájame na polovicu, niektoré necháme celé. Tofu nakrájame na kocky. V malom hrnci zmiešame K-Bio rajčinovú šťavu, oregano, olivový olej a čierne korenie, podľa chuti osolíme. Na záver do šťavy vmiešame agar agar, ktorý vytvorí aspik.

Šťavu postupne zahrievame, až kým zhustne. Stačí na teplotu okolo 90 stupňov. Po zhustnutí primiešame do aspiku olivy, tofu a bazalkové listy. Zmes nalejeme do formy alebo misky. Dáme do chladničky, kde aspik za 30 minút stuhne a môžeme ho krájať a servírovať poliaty olivovým olejom, ozdobený čerstvou bazalkou.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Či už si chcete pripraviť rýchle občerstvenie alebo zásobiť špajzu, sušička potravín je užitočným pomocníkom v každej kuchyni.


INZERCIA 9 h

Diabetes mellitus je chronické ochorenie, ktoré patrí do skupiny tzv. civilizačných ochorení.


INZERCIA 10 h

Bežný hluk na školskej hodine je na úrovni zvuku vysávača, dá sa to však riešiť. Do júla môžu školy dostať dotáciu až 400 000 eur.


10 h
SkryťZatvoriť reklamu