Piatok, 27. máj, 2022 | Meniny má Iveta

Strečno budú zdobiť desiatky stromov s blahodarnými účinkami

Až 62 hlohov rozkvitne v obci Strečno.

Kuriérska spoločnosť Slovak Parcel Service v rámci svojich zelených aktivít a ochrany životného prostredia vysadila stromy, ktoré sú známe pestrým sfarbením a priaznivými účinkami na ľudský organizmus.

„Ako zodpovedná firma si uvedomujeme dôležitosť výsadby stromov počas dlhodobej klimatickej krízy a chceme v takýchto aktivitách pokračovať. Koncom minulého roka sme sadili japonské čerešne v Budimíre na východnom Slovensku, tentoraz sme vysadili 62 hlohov, ktoré obyvateľom Strečna skrášlia ich obec, a aspoň čiastočne budú kompenzovať našu uhlíkovú stopu v regióne stredného Slovenska,“ hovorí Ján Ťurek, konateľ spoločnosti Slovak Parcel Service.

Hlohy obyčajné, ktoré kvitnú začiatkom leta, sú stromy dorastajúce až do 10 metrov a majú husto obrastené konáre, preto poskytnú obyvateľom tieň počas horúcich mesiacov. Typickou farbou je červená alebo ružová, ktorú symbolizujú najmä plody. Zvyknú sa z nich robiť čaje alebo lekváre využívané na podporu mentálnej pohody či kardiovaskulárneho systému.

Ide o stromy obľúbené aj pre živočíchy, ktoré na nich nachádzajú potravu a úkryt. Celá 62-členná stromová alej bude lemovať obec Strečno. „Nevieme sa dočkať, kedy začnú hlohy kvitnúť, je to vždy nádherný úkaz. Chceme našim obyvateľom čo najviac spríjemniť prostredie a neustále zlepšovať život v obci a takéto príjemné dreviny k tomu rozhodne prispievajú. Ďakujeme kuriérom zo Slovak Parcel Service, že nám pomohli,“ vysvetľuje Dušan Štadáni.

Slovak Parcel Service má v obci Strečno aj regionálne doručovacie centrum – aj to bol dôvod, prečo sa s výsadbou stromov pokračovalo na Považí. V roku 2021 vysadili kuriéri 32 japonských čerešní v Budimíre. Ide o dlhodobú stratégiu najväčšej kuriérskej spoločnosti na Slovensku – vysadiť čo najviac stromov v jednotlivých regiónoch.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Ak plánujete kúpu nového spotrebiča, nákup v PLANEO cez víkend bude zaručená výhra!

10m

Zátoky, lagúny i dlhé pláže pre príjemný relax, zábavu aj štipku dobrodružstva.

INZERCIA 8 h

V nedeľu 5. júna v Eurovea pri Dunaji naživo odštartuje letná séria vandrovky.

INZERCIA 8 h
SkryťZatvoriť reklamu