Utorok, 17. máj, 2022 | Meniny má Gizela

Kraj pripravuje najvýchodnejší benefičný koncert pre Ukrajinu

Headlinerom bude David Koller, celý výťažok poputuje na humanitárnu a potravinovú pomoc ľuďom zasiahnutých vojnou na Ukrajine.

Východ Slovenska ožije po veľkonočných sviatkoch kultúrou, Košický samosprávny kraj spolu s partnermi pripravuje benefičný koncert s hviezdnymi menami. Na Zemplínsku šíravu zavíta líder českej kapely Lucie, David Koller, ktorý sa od začiatku vypuknutia vojnového konfliktu na Ukrajine angažuje v pomoci obyvateľom zasiahnutých ruskou agresiou. Benefičný koncert na pomoc obyvateľom z Ukrajiny sa bude konať 24. apríla v Amfiteátri na Zemplínskej šírave.

„Pre mnohých ľudí, ktorí utekajú z Ukrajiny, je práve Košický kraj vstupnou bránou za bezpečnejším životom. Východniari už toľkokrát ukázali, že pomáhať im je blízke. Nepoľavujme preto a aj naďalej podávajme pomocnú ruku našim susedom. Benefičný koncert, ktorý pripravujeme na Zemplíne, bude aktuálne najvýchodnejší a najbližšie k hraniciam s Ukrajinou. Navyše, pomôcť môže každý - celý výťažok poputuje na pomoc konkrétnym rodinám,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Okrem Davida Kollera vystúpi na benefičnom koncerte aj kapela Gladiator, Desmod a Robo Šimko, michalovská kapela Flegment, spevák Ľubo Virág, legenda Zemplína Hurikán, folklórny súbor Jurošík či ukrajinské zoskupenie Spasenie. Program sa na Amfiteátri na Zemplínskej šírave začne o 13:00 hod. a potrvá do večerných hodín.

Na príprave podujatia participuje aj Amfiteáter Zemplínska šírava a Topfest Music Academy. „Každý z nás vstupuje do tejto spolupráce ako dobrovoľník, pretože cítime potrebu pomôcť obyvateľom z vojnou zasiahnutej Ukrajiny. Verím, že nielen program benefičného koncertu bude pre Zemplínčanov a východniarov silným ťahákom, ale že to bude aj solidarita, ktorá zaplní rady Amfiteátra. Pozývame preto všetkých, rodiny s deťmi, mladých aj starších, na Zemplínsku šíravu podporiť dobrú myšlienku,“ povedal spoluorganizátor podujatia Marek Tomko.

Vstup na benefičný koncert je bezplatný, rovnako bez nároku na honorár na ňom vystúpia aj hudobníci a kapely. Dobrovoľným príspevkom však môže verejnosť prispieť na transparentný účet Nadácie Košického samosprávneho kraja, jeho číslo je: SK72 0900 0000 0051 8801 1600. Celý výťažok poputuje na humanitárnu a potravinovú pomoc obyvateľom z Ukrajiny.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Hypoglykémia je u diabetikov „bežná“, nepredvídateľná a potenciálne nebezpečná komplikácia inzulínovej liečby.

8 h

Nová verzia softvéru pre rodinu modelov ID prináša rýchlejšie nabíjanie, vyšší dojazd, vylepšenú navigáciu a veľa ďalších funkcií.

INZERCIA 20 h
Jiří Procházka.

Jiří Procházka, jeden z najlepších bojovníkov MMA súčasnosti, sa stal novým globálnym ambasádorom spoločnosti XTB.

16. máj
SkryťZatvoriť reklamu