Nedeľa, 29. máj, 2022 | Meniny má Vilma

Stávkové spoločnosti chcú otvoriť dialóg o hazarde

Pre väčšinu je hazard zábavou, rizikové sú asi tri percentá populácie.

zdroj: unsplash.comzdroj: unsplash.com

Napriek tomu je užitočné o tom hovoriť. K takémuto záveru dospeli spoločnosti Tipsport, Fortuna a Niké, ktoré sa rozhodli pomocou spoločného programuZodpovedné hranie otvoriť dialóg so všetkými zainteresovanými stranami a pristúpiť aj takto k riešeniu problémov sektora. „Chceme informovať verejnosť o zodpovednom prístupe k hraniu, aby bolo predovšetkým zábavou. Zároveň chceme v programe ukázať hráčom, že ak sa ocitnú v rizikovej situácii a svoje hranie už nemajú úplne pod kontrolou, existujú možnosti, ako a kde vyhľadať pomoc,“ približuje program Zodpovedného hrania Peter Papanek, riaditeľ Inštitútu pre zodpovedné hranie.

Popri vzdelávaní verejnosti je súčasťou projektu aj samotná prevencia. K plneniu spoločných záväzkov na ceste k zodpovednému prístupu sa zaviazali hlavní hráči na trhu a partneri Zodpovedného hrania, ktorými sú Fortuna, Niké a Tipsport. Spoločným postupom tak stávkové spoločnosti zahájili novú éru. Tá spočíva v ich samoregulácii nad rámec zákona s cieľom ochrániť hráča pred nebezpečenstvom.

„Zodpovednosť za bezpečné stávkovanie a hranie už nie je vymedzená len zákonmi, ale aj dobrovoľnými záväzkami najväčších firiem na trhu. Celý systém zodpovedného hrania budeme ďalej rozvíjať a zdokonaľovať. Tým zvýšime komfort a bezpečie hráčov v online aj offline prostredí,“ vysvetľuje Peter Papanek. „Ak budeme postupovať podľa rovnakých pravidiel a chrániť hráčov naprieč celým trhom, máme reálnu šancu spoločne účinne zasiahnuť, ak by sa hranie niekomu vymykalo kontrole. Naším cieľom totiž je, aby hranie zostalo zábavou.“

Ak chceš vedieť, ako si na tom s hraním práve ty, stránka uvedeného programu ti ponúka aj možnosť anonymne sa otestovať. Všetko o programe Zodpovedné hranie sa dozvieš na webe hrajzodpovedne.sk.

Načítavam video...

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Karel ZIMA - MIO vám vydrží fakt roky

Každý rok je potrebné meniť iba kartu SD, nie autokameru. Autokamera musí vydržať, preto jazdím s Mio!

2 h
Autokamera s parkovacím režimom nahrá záznam hneď, ako zaznamená náraz, aby ste mali dôkaz pred nehodou aj po nej. Ako to funguje?

28. máj

Túžite po obuvi, ktorá bude pohodlná na bežné nosenie do mesta, ale aj do práce? V tom prípade ste tu správne!

INZERCIA 28. máj
SkryťZatvoriť reklamu