Štvrtok, 30. jún, 2022 | Meniny má Melánia

Príliš veľa vitamínov škodí zdraviu, majte ich pod kontrolou

AlpexaVit PROBIO ponúka v každej kapsule vyvážený pomer vitamínov, minerálov a probiotík špecificky pre jednotlivé vekové skupiny.

(Zdroj: Alpen Pharma SK, s. r. o.)

Vitamíny a minerály, ktoré získavame zo stravy, najmä z čerstvého ovocia a zeleniny, sú nevyhnutné pre zachovanie pevného zdravia. Je takmer nemožné sa nimi predávkovať, skôr naopak, nie vždy sú v dostatočnom množstve. Preto by sme ich mali vedieť vhodne doplniť, nie sa však s nimi predávkovať.

Vitamín C je dôležitý pre naše telo. Pomáha pri budovaní imunity, stimuluje vývoj kostí a zubov či podporuje rast a má mnoho ďalších pozitívnych účinkov. Pri jeho nadmernom užívaní však spôsobuje žalúdočné a tráviace problémy i enormnú záťaž obličiek. Vyhnúť by sme sa mali aj užívaniu veľkého množstva vitamínu A, ktorý je síce prospešný pre zrak, aj kvalitu vlasov a nechtov, ale v takom prípade môže spôsobiť i únavu, bolesti hlavy a vracanie. Podobne je to pri skupine vitamínov B, ktoré majú nepopierateľné pozitívne účinky pre naše telo. Ich nekontrolovanou konzumáciou vznikajú neurologické problémy, pociťovať môžeme aj pálenie záhy, pocit horúčavy a spôsobujú závrate.

Nežiadúce účinky a vážne ochorenia spôsobujú takmer všetky vitamíny a minerály, ktorých užívame viac ako je denná doporučená dávka dlhšiu dobu. Navyše je to zbytočné, pretože naše telo si nadbytočné vitamíny neuloží, ale ich vylúči.

Ľudia sa totiž mylne domnievajú, že konzumácia veľkého množstva výživových doplnkov im zaručí pevné zdravie. Opak je však pravdou. Všetkého veľa škodí a inak tomu nie je ani v prípade vitamínov a minerálov, ktoré telo nutne potrebuje. Ich prehnaným užívaním si môžeme uškodiť. Výhodou švajčiarskeho produktu AlpexaVit PROBIO je ich vyvážené množstvo i pomer, obsahuje zároveň aj 8 kmeňov bifidobaktérií a laktobacilov, teda probiotiká, ktoré udržujú rovnováhu črevnej mikroflóry, čím pomáhajú s trávením a znižujú bolesti brucha a hlavy či podráždenosť. Jeho zloženie je prispôsobené každému životnému obdobiu a fyziologickým potrebám daného veku. Vhodný je pre deti od 3 rokov, školákov, dospelých ľudí v produktívnom veku až po seniorov.

AlpexaVit PROBIO svojim komplexným zložením prispieva k správnej funkcii imunitného systému, psychiky, duševnej výkonnosti aj k regulácii hormonálnej činnosti. Tiež pozitívne vplýva na svaly, kosti, zuby, pokožku, ale znižuje aj mieru únavy a podporuje koncentráciu, vďaka obsahu jódu, zinku či selénu. Vhodný je pre diabetikov aj vegánov, neobsahuje cukor, laktózu, chemické konzervačné látky, ani žiadne geneticky modifikované suroviny. AlpexaVit PROBIO vám pomôže mať svoje zdravie v rovnováhe, netreba však zabudnúť na zdravý životný štýl, pestrú stravu a kvalitný spánok.

Viac informácií o výživovom doplnku AlpexaVit PROBIO, nájdete na www.alpexavit.sk.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Euromotor oslavuje významný míľnik. Garant kvality napreduje vďaka zohratému kolektívu a výborným referenciám zákazníkov.

INZERCIA 3 h

WOOD & Company, významná finančná skupina v strednej a východnej Európe, mení svoju vizuálnu identitu.

5 h
Cestovatelia po novom môžu hľadať ubytovanie s elektronabíjačkami aj na portáli Hauzi.sk, najväčšej a najznámejšej ubytovacej stránke s priamym kontaktom na ubytovateľov na Slovensku, kde v spolupráci so ŠKODA AUTO Slovensko pribudol vyhľadávací filter na elektronabíjačky.

Wallboxy pribudnú na chatách či v dovolenkových rezortoch.

8 h
SkryťZatvoriť reklamu