Nedeľa, 3. júl, 2022 | Meniny má Miloslav

Wüstenrot rástol v životnom poistení o takmer 40 percent

Poisťovňa dosiahla zisk pred zdanením na úrovni 2,5 milióna eur

Napriek pandémii a ďalším nástrahám, ktorým čelila spoločnosť sa minulý rok Wüstenrot poisťovni podarilo dosiahnuť rast v novom obchode. Spoločnosť dosiahla zisk pred zdanením 2,48 milióna eur a zachovala si solventnosť vysoko nad požadovanou úrovňou. Na výsledkoch sa podpísali inovácie poistných produktov a zvýšenie tempa pri digitalizácii komunikácie s klientom.

„Napriek všetkým negatívnym externým faktorom bol rok 2021 pre Wüstenrot poisťovňu úspešným obdobím. Dvojnásobne to vidieť pri novom obchode v životnom poistení, kedy sme dosiahli medziročný nárast o takmer 40 percent,“ hovorí Marian Hrotka, predseda predstavenstva skupiny Wüstenrot na Slovensku.

Na raste nového obchodu v životnom poistení sa podľa jeho slov významnou mierou podpísali investície do poistných produktov. Spoločnosť uviedla na trh nové investičné životné poistenie a prebiehala inovácia aj rizikového životného poistenia.

Spoločnosť dosiahla rast i v neživotnom poistení. Nový obchod medziročne stúpol o trinásť percent. V tejto oblasti prešlo zásadnou modernizáciou napríklad povinné zmluvné poistenie.

„Okrem samotných produktových inovácii sme investovali čas a energiu do modernizácie online infraštruktúry medzi nami a klientom. Z jedného dôvodu, aby sme energiu a čas klientom ušetrili,“ pokračuje Marian Hrotka.

Spoločnosť predstavila klientom novú intuitívnu online kalkulačku PZP alebo vynovenú aplikáciu na nahlasovanie poistných udalostí pri poistení vozidiel.

Minulý rok zároveň vznikla nová spoločnosť Wüstenrot InHouse Broker. Prostredníctvom spoločnosti obchodná sieť Wüstenrot začala sprostredkovávať komplexné finančné služby. Okrem poistných produktov klienti získali prístup na trh hypoték, sporení či na kapitálový trh.

„Za prvé mesiace existencie novej spoločnosti boli jej prostredníctvom zrealizované vklady na kapitálový trh v cieľovej sume dva milióny eur. Zároveň, boli jej prostredníctvom sprostredkované úvery v hodnote takmer 12 miliónov eur,“ uzatvára Marian Hrotka.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Platí, že čím väčšia je obrazovka, tým lepšie na ňu uvidíte. Praktickejší je aj pomer strán 16 : 9...

V dnešnom článku vám predstavíme niekoľko kamier a aké sú medzi nimi rozdiely. Akú „čiernu skrinku“ do auta by ste si mali vybrať?

6 h
Meranie rýchlosti v úsekoch už nebude pre vodičov vďaka MIO problémom

Vodiči budú upozornení pred úsekom, počas a na to, koľko metrov a sekúnd im zostáva a či majú spomaliť alebo ísť rýchlejšie.

2. júl
MiVue 886 – vůbec první 4K UHD autokamera od Mio

Má tiež 1,7x väčší snímač a ULTRA nočné snímanie. Rýchlejší prenos záberov do telefónu zabezpečuje 5 GHz WiFi

1. júl