Štvrtok, 29. september, 2022 | Meniny má Michal, Michaela

Shell myslí na slovenské komunity

Spoločnosť Shell v rámci svojej stratégie rozvoja plánuje rozšíriť podporu pre komunity. Slovensko neobchádza.

Nová stratégia Powering Progress, ktorú navrhla a v praxi realizuje spoločnosť Shell, podporuje najambicióznejšie ciele stanovené v rámci Parížskej dohody, medzi ktoré patrí aj obmedzenie nárastu priemerného globálneho otepľovania. Stratégia Powering Progress je navrhnutá tak, aby vytvárala hodnoty pre zákazníkov a spoločnosť v rámci štyroch hlavných cieľov, ktorými sú nulové emisie, podpora inkluzívnej spoločnosti, rešpektovanie prírody a zodpovedné financovanie tejto zmeny.

V rámci stratégie Powering Progress sa Shell aktívne snaží vytvárať lepšie miesto pre život. Jednou z jej ambícii je zabezpečenie spoľahlivej elektriny pre 100 miliónov ľudí v Afrike a Ázii, kde ešte stále nie je voľne dostupná. Spoločnosť pracuje aj na tom, aby sa stala jednou z najrozmanitejších a najinkluzívnejších organizácií na svete, miestom, kde sa všetci cítia cenení a rešpektovaní.

Powering Progress sa zameriava aj na konkrétne kroky na znižovanie odpadu a zvyšovanie recyklácie plastov a iných surovín. Medzi environmentálne ambície Shellu patrí aj ochrana a uchovanie biodiverzity – fauny a flóry, ktoré sú pre planétu životne dôležité. Usiluje sa tiež o efektívnejšie nakladanie s vodou s dôrazom na jej opätovné využitie.

Stabilná podpora komunít na Slovensku

Shell na Slovensku aktívne spolupracuje s neziskovými organizáciami a nadáciami, ktoré pomáhajú tým, ktorí to potrebujú. Od roku 2006 prispieva Nadácii detského kardiocentra a od roku 2011 spolupracuje aj s Nadáciou Kvapka Nádeje. Obe organizácie podporuje prostredníctvom vernostného programu Shell ClubSmart. Zákazníci vernostného programu tak môžu venovať svoje nazbierané body ťažko chorým detským pacientom s kardiologickými, onkologickými a hematologickými diagnózami.

Za každý darovaný bod venujeme vybranej nadácií 3,3 centa. Sme naozaj radi, že naši zákazníci každý rok preukážu svoju dobrú vôľu a spolu s nimi môžeme prispieť dobrej veci. Každému, kto svojimi bodmi pomohol ďakujem,“ hovorí Jarmila Gurská, riaditeľka spoločnosti SHELL Slovakia.

Uplynulé mesiace prežili slovenskí zdravotníci vo vysokom nasadení, aby pomohli všetkým pacientom s ochorením COVID-19. Bojovníkov v prvej línii povzbudil Shell malou dávkou energie v podobe balíkov občerstvenia zo sortimentu čerpacích staníc, ktoré niekoľkokrát rozviezli jej zamestnanci do 28 nemocníc po celom Slovensku.

Po dlhých mesiacoch, ktoré takmer celý svet strávil v lockdownoch a s pandémiou bojoval respirátormi a prísnymi hygienickými opatreniami, prišla ďalšia globálna hrozba. Ruská invázia na Ukrajinu naštartovala vlnu solidarity a pomoci, do ktorej sa pohotovo zapojila aj spoločnosť Shell.

Situácia u nášho suseda na Ukrajine nám nie je ľahostajná. Všetkým sa nám ťažko čítajú denné správy a tiež nás zarmucujú rozhovory s našimi kolegami z Ukrajiny. Preto sme sa rozhodli vyčleniť z našich finančných prostriedkov sumu takmer 450 000 EUR a venovať ju Slovenskému Červenému krížu. Za ich prácu sme im neskutočne vďační a ja verím, že táto suma im umožní pomôcť ešte viac ľudom z Ukrajiny,“ uviedla Jarmila Gurská.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Ak plánujete zatepliť šikmú strechu, nechajte si poradiť. Bezplatný poradca vás prevedie celým procesom zateplenia.

3 h
Popri záchrane aktuálnej situácie sa sociálni bankári snažia ľudí hlavne finančne vzdelávať.

Banka vníma ľudí nielen cez čísla, ale aj cez príbehy.

INZERCIA 4 h

Spoločnosť Atos znova získala platinové ocenenie EcoVadis za svoj postoj v oblasti spoločenskej zodpovednosti podnikov.

INZERCIA 5 h
SkryťZatvoriť reklamu