Nedeľa, 27. november, 2022 | Meniny má Milan

Traja kamaráti šijú na Slovensku tričká budúcnosti

Na oblečeni značky CityZen® nie je vidieť pot, odoláva špine, stečú po ňom všetky tekutiny a k tomu znižuje telesný zápach!

Zakladatelia René Němeček, Pavel Hrstka a Martin Burkoň Zakladatelia René Němeček, Pavel Hrstka a Martin Burkoň (Zdroj: CityZen)

Všetci poznáme chvíle, keď nám taká prirodzená vec, ako je pot, môže pekne znepríjemniť život. Prepotené podpazušie nechceme mať na pohovore, na rande, ale ani v tak bežných chvíľach, ako je jazda MHD. Týmto nepríjemným chvíľam je vďaka novému „inteligentnému“ oblečeniu koniec.

Traja kamaráti z Chrudimi prišli na spôsob, ako urobiť, aby na bavlnených tričkách nebol vidieť pot. Vďaka patentovanej technológii tričká pot vsiaknu a rozprestrú ho v rube do veľkej plochy, čo urýchli vyparovanie telesnej vlhkosti. Výsledkom je, že na tričkách nie je pot vôbec vidieť.

Zvonku zase tričká odpudzujú tekutiny a pokiaľ sa na nich uchytí hustejšia nečistota, jednoducho ju opláchnete alebo zotriete vlhkou handričkou. Napadlo vás, že má tričko membránu? Nie je to tak. Tieto unikátne vlastnosti má prémiová bavlna.

Unikátna technológia CityZen®

Drina sa vyplatila

Nič nevzniklo zo dňa na deň. Myšlienku na neobyčajné tričko nosil René Němeček v hlave dlhé roky. Vždy chcel textilný svet posunúť ďalej a tričko sa mu zdalo ako úžasná príležitosť. Trvalo 15 rokov, kým sa podaril prvý prototyp. S nápadom sa potom René zveril dvom kamarátom, Pavlovi Hrstkovi a Martinovi Burkoňovi, ktorých vynález nadchol. Rozhodli sa založiť značku a začať s výrobou.

Začínali s tromi pánskymi tričkami s krátkym rukávom – po troch rokoch výrobu rozšírili o variant tričiek s véčkovým výstrihom, tričká s dlhým rukávom, slim fit, dámske tričká s dvoma druhmi krátkych rukávov, 3 rukávom a Plus Size tričká. Ďalej o pánske a dámske polokošele, pánske košele, antibakteriálne detské tričká a spodnú bielizeň. Antibakteriálna technológia cielene zamedzuje množeniu baktérií, vďaka čomu sa cítite celý deň pohodlne.

Vyrobené ekologicky v EU

Všetko oblečenie, ktoré CityZen® vyrába, spĺňa normy legislatívy EU Reach pre kontrolu udržateľnosti a dopadu priemyslu na životné prostredie. Ani vo farbách, ani v materiáli nenájdete stopy striebra alebo iných dráždivých látok, preto sú tričká vhodné aj pre veľmi citlivú pokožku.

Vďaka lokálnej výrobe v Česku a na Slovensku navyše ušetrí množstvo zbytočných splodín z dopravy: „Nevidíme dôvod, prečo voziť kontajnery lacného a často nekvalitného oblečenia z Ázie, keď si ho vieme vyrobiť tu,“ hovorí Pavel Hrstka. CityZen® stavia na našej dlhoročnej textilnej tradícii. V minulom storočí bolo Československo textilnou veľmocou a týmto mu chcú vrátiť jeho zabudnutú slávu.

Tričko môže byť návykové

Oblečenie si získava stále viac obľúbencov a záujem o výrobok prichádza z celej Európy. Tým hlavným však pre značku zostáva pohodlie a sebaistota ich zákazníkov bez toho, aby im špina alebo pot narušili plány. Tieto unikátne vlastnosti aplikované iba na prémiovú bavlnu, maximálne s prímesou pár percent elastanu pre väčšie pohodlie, z neho navyše robí svetový unikát. Nápad zaujal už aj odbornú verejnosť a ak ste v pokušení tričká sami otestovať, nie je nič jednoduchšie ako si vybrať na ich e-shope cityzen.sk. S kódom VSETKO5 navyše získate zľavu 5 % na celý sortiment. Platnosť kupónu je do 9. 10. 2022.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Tesco pred Vianocami rozširuje počet svojich predajní.

25. nov
FoodCycler zmení podstatnú časť kuchynského odpadu na hŕstku sterilného substrátu.

So zvyškami kuchynského odpadu sú problémy v domácnostiach, aj na úrovni samospráv. Riešením je domáci kompostér FoodCycler.

25. nov

Tesco pred Vianocami rozširuje počet svojich predajní.

INZERCIA 25. nov
SkryťZatvoriť reklamu