Štvrtok, 8. december, 2022 | Meniny má Marína

Atos má „platinovú“ medailu EcoVadis za postoj k udržateľnosti

Paríž, Bratislava, 27. septembra 2022 - Spoločnosť Atos znova získala platinové ocenenie EcoVadis za svoj postoj v oblasti spoločenskej zodpovednosti podnikov. Skóre 84 bodov zo 100 je zároveň dosiaľ najlepším výkonom spoločnosti.

Atos tak potvrdil svoju pozíciu v top 1 % firiem, ktoré organizácia EcoVadis hodnotila v odvetví „počítačové programovanie, poradenstvo a súvisiace činnosti“.

EcoVadis posudzuje firmy podľa štyroch kritérií: životné prostredie, pracovné a ľudské práva, etika a udržateľné obstarávanie. Atos dosiahol vo všetkých štyroch kategóriách vynikajúce výsledky, predovšetkým však v oblasti životného prostredia.

„Hoci to stojí veľké úsilie, čas a náklady, byť na dekarbonizačnej trajektórii sa každej firme oplatí,“ vysvetľuje Andrej Hrazdil, odborník spoločnosti Atos v oblasti dekarbonizácie.

Atos osem rokov po sebe získal zlatú medailu EcoVadis. Ako uznanie za nasadenie v oblasti udržateľnosti je však spoločnosť od roku 2020 oceňovaná platinovou medailou. Spolu s vynikajúcim skóre v kategórii životného prostredia to potvrdzuje pozíciu spoločnosti Atos ako globálneho lídra v oblasti digitálnej dekarbonizácie a odzrkadľuje záväzok skupiny splniť svoje ambiciózne ciele v oblasti klímy.

„Týmto výsledkom spoločnosť Atos potvrdzuje svoje ambície v oblasti udržateľnosti a poukazuje na vplyv solídneho programu udržateľnosti, ktorý pokrýva všetky oblasti v kontexte životného prostredia, sociálnych vecí a riadenia,“ povedala Diane Galbe, senior výkonná viceprezidentka v spoločnosti Atos.

Environmentálny program spoločnosti Atos a jej vedúce postavenie v oblasti klímy rok čo rok oceňujú medzinárodné organizácie. V oblasti životného prostredia, sociálnych vecí a riadenia (ESG) má Atos popredné postavenie v indexe DJSI v odvetví informačných technológií. Spoločnosť získala aj hodnotenie „A“ v projekte Carbon Disclosure Project.

O Atos

Atos je globálnym lídrom v digitálnej transformácii so 112 000 zamestnancami a s ročným obratom približne 11 miliárd eur. Skupina, ktorá je európskou jednotkou v oblasti kybernetickej bezpečnosti, poskytovania cloudových služieb a výpočtovej techniky s vysokým výkonom, poskytuje end-to-end riešenia na mieru pre všetky odvetvia v 71 krajinách sveta.

Spoločnosť Atos, priekopník v oblasti dekarbonizačných služieb a produktov, sa zaviazala poskytovať svojim zákazníkom bezpečné a dekarbonizované digitálne riešenia.

Atos je európska spoločnosť (SE, Societas Europaea) a je kótovaná na Euronext Paris.

Cieľom spoločnosti Atos je napomáhať pri vytváraní budúcnosti informačných technológií. Svojimi odbornými znalosťami a službami podporuje rozvoj vedomostí, vzdelávania a výskumu multikultúrnym prístupom a prispieva k rozvoju vedecko-technickej excelentnosti. Atos na celom svete umožňuje svojim zákazníkom a zamestnancom, ako aj členom spoločností, aby žili, pracovali a rozvíjali sa udržateľne v bezpečnom informačnom priestore.

Spoločnosť Atos pôsobí v Slovenskej republike od 1. októbra 2011 po akvizícii spoločnosti Siemens IT Solutions and Services, s.r.o.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Toto nie je obyčajný diár. Vychádza Step by Step 2023.

INZERCIA 27m

Vianoce Slováci spájajú s rodinnými stretnutiami, tradíciami a dobrým jedlom.

INZERCIA 27m

Ako si cez sviatky dopriať všetko, na čo máte chuť, a zmestiť sa do rozpočtu?

SkryťZatvoriť reklamu