Auto do 14-tisíc už nekúpite. Zvážte radšej prenájom

Úspora času a financií sú základné výhody, ktoré môže priniesť prenájom auta cez operatívny lízing.

Podnikatelia nepotrebujú hotovosť na kúpu auta či na zloženie akontácie. Len si podľa vlastných potrieb nastavia prenájom jedného alebo viacerých automobilov. Zároveň nemusia vynakladať čas na starostlivosť o vozidlový park, všetko nechajú na poskytovateľa operatívneho lízingu.

Šetrenie financií

Pri kúpe auta vynakladajú firmy alebo živnostníci priame financie na nákup auta. O časť peňazí majitelia firiem prichádzajú aj pri úvere alebo finančnom lízingu, kde musia zložiť akontáciu. Nemožno zabúdať na to, že ceny áut neustále rastú, malé vozidlo sa už pod 14-tisíc eur nedá kúpiť. A aj jazdené vozidlá si udržiavajú vyššiu hodnotu. Pri kúpe auta treba tiež myslieť na jeho poistenie auta alebo diaľničné známky. Pri podnikateľoch je to aj daň z motorových vozidiel, a niekedy tiež náklady na zamestnancov, ktorí sa o vozidlá starajú. Toto všetko pri operatívnom lízingu odpadáva.

V prípade prenájmu auta cez operatívny lízing si firma nastaví podľa vlastných potrieb a požiadaviek jeho mesačnú výšku. Rozhodujúci je typ vozidla, doba prenájmu a odhadovaný počet najazdených kilometrov. Spoločnosť si môže nastaviť služby a správu vozidla, ktorú práve potrebuje.

„Stretávame sa s názorom, že je operatívny lízing drahá záležitosť. A pritom sa naša služba za vozidlo nižšej kategórie môže pohybovať už na úrovni 200 EUR mesačne,“ priblížil Radovan Kubiš, vedúci retailu a partnerstva v Arval Slovakia – lídra trhu v operatívnom lízingu.

Úspora času

Spoločnosť, ktorá sa rozhodne pre operatívny lízing, sa už nemusí starať o servis automobilu, výmenu pneumatík či riešenie neočakávaných opráv. Všetko môže nechať na poskytovateľa operatívneho lízingu.

„Menšie firmy a niektoré stredné podniky využívajú najčastejšie balíkové riešenia, ktoré zahŕňajú všetky bežné služby za zvýhodnenú balíkovú cenu. Naopak väčšie a medzinárodné firmy si vyberajú častejšie špecifické služby a riešenia pripravené na mieru,“ tvrdí Michal Duška, obchodný riaditeľ Arval Slovakia. Špecifickou službou môže byť napríklad dohodnutie podpory na mieste pre vybraných zamestnancov alebo zabezpečený tzv. pickup servis pre konkrétne skupiny zamestnancov, kedy im poskytovateľ operatívneho lízingu zabezpečí zvoz vozidiel na servis.

Nové auto rýchlejšie

Zároveň v súčasnosti nastala situácia, keď automobilky pre nedostatok čipov a súčiastok nestíhajú vyrábať nové autá, a tento trend sa nezlepšuje. Trh preto bojuje s výpadkom nových vozidiel. Na nové osobné auto sa aktuálne môže čakať viac ako rok a v prípade úžitkových vozidiel je to ešte dlhšie.

S dlhými dodacími lehotami je však spojené aj riziko nárastu ceny. „Stav, v ktorom sa automobilky nachádzajú už od minulého roka, odkedy nestíhajú z dôvodu nedostatku čipov a súčiastok vyrábať, sa absolútne nezlepšuje. Trh aj naďalej bojuje s výpadkom nových vozidiel, čo núti k tomu, že cenu za vozidlo uvádzajú len ako orientačnú,“ objasňuje Michal Duška.

Aj pre dlhé čakacie lehoty začal Arval Slovakia nakupovať vozidlá na sklad a má potvrdené dodávky od tohto leta až po jeseň roku 2023. To znamená, že klient sa k novému autu môže dostať podstatne skôr, ako keby si vozidlo kupoval. Na sklad sa nakupovali najviac žiadané vozidlá v štandardnej výbave. Ak teda niekto chce „prémiovku“ či mimoriadnu výbavu, dlhá dodacia lehota spojená s rizikom nárastu ceny ho zrejme neminie.

Ako získať operatívny lízing?

Pokiaľ zvažujete namiesto kúpy auta jeho prenájom, cesta je jednoduchá. Stačí, keď zavoláte na číslo: +421 (0)2 57 108 000 alebo napíšete na e-mail: info@arval.sk a odborníci zo spoločnosti Arval Slovakia vás budú kontaktovať. Po tom, čo im poviete o vašich potrebách i možnostiach, vám vypracujú tú najvýhodnejšiu ponuku.

Prečo zvoliť operatívny lízing od Arval Slovakia?

Spoločnosť je súčasťou nadnárodnej bankovej skupiny BNP Paribas a na slovenskom trhu je 18 rokov. Za toto obdobie si vybudovala pozíciu lídra v prenájme vozidiel formou operatívneho lízingu. Doteraz sa prioritne sústreďovala na firemných zákazníkov, ktorí disponujú veľkým vozidlovým parkom. Aktuálne však prispôsobila svoje služby aj potrebám malých podnikateľov, živnostníkov či fyzickým osobám.

Akí zákazníci využívajú služby Arval Slovakia?

Medzi zákazníkov Arval Slovakia patria kľúčové podniky hospodárstva, ale už aj menšie firmy, živnostníci či fyzické osoby. Sú to zákazníci, ktorí chcú optimalizovať procesy a znižovať náklady. Viac informácií vám spoločnosť poskytne na telefónnom čísle a emaile a nájdete ich aj na webovej stránke: https://www.arval.sk.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 161
  2. Každý piaty zomrie 8 927
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 775
  4. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 7 658
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 801
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 733
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 509
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 2 840
SkryťVypnúť reklamu

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 10 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 10 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.

SkryťZatvoriť reklamu