Hľadá sa najlepší barman Pilsner Urquell za rok 2012

Už po piaty raz sa hľadajú najlepší barmani a výčapníci Pilsner Urquell na Slovensku. Všetci barmani Slovenska majú možnosť zapojiť sa do tejto prestížnej medzinárodnej súťaže. Ceny sú naozaj lákavé.

Už po piaty raz sa hľadajú najlepší barmani a výčapníci Pilsner Urquell na Slovensku. Všetci barmani Slovenska majú možnosť zapojiť sa do tejto prestížnej medzinárodnej súťaže, do ktorej sa zapojilo už viac ako 16 000 barmanov z celého sveta. Cena je naozaj lákavá – víťaz slovenského finále získa 2 000 eur a bude reprezentovať Slovensko na celosvetovom finále v Prahe, kde mu prípadné víťazstvo môže priniesť rozprávkových 10 000 eur a vstupenku do sveta elitných barmanov Pilsner Urquell.

Súťaž Pilsner Urquell Master Bartender je určená pre všetkých barmanov, ktorých spája spoločná vášeň pre výnimočné pivo a ktorí chcú vo svojom odbore niečo dosiahnuť. Cieľom súťaže je osloviť a vyškoliť najlepších barmanov, ktorí budú Pilsner Urquell správne čapovať, s láskou sa oň starať a posilňovať povedomie o tejto legendárnej značke medzi svojimi zákazníkmi.

„Sládok pivo varí, výčapník ho robí. Mimoriadne pivo si vyžaduje nielen vášeň ľudí, ktorí ho varia, ale aj mimoriadnu starostlivosť pri podávaní. Je to práve výčapník a barman, kto dbá na to, aby sa dostalo ku konečnému spotrebiteľovi v optimálnej kvalite, pretože práve to vo výraznej miere ovplyvňuje samotnú chuť,“ prezrádza predseda medzinárodnej poroty súťaže, starší obchodný sládok Plzeňského Prazdroja Václav Berka.

Umenie správneho načapovania piva ešte zďaleka nerobia z barmana ozajstného profesionála a majstra. Historické znalosti, vedomosti z oblasti výroby a starostlivosti o pivo sú síce dôležité, ale bez komunikačných zručností, charizmatického vystupovania a pútavého spôsobu prezentovania nemôžu barmani pomýšľať na víťazstvo v tej najsilnejšej konkurencii.

Súťaž, ktorá plní sny

To, že víťazstvo v súťaži môže zmeniť život, potvrdzuje aj svetový víťaz z roku 2010. Vďaka triumfu vo finále, kde porazil súperov zo 16 krajín, mohol Lukáš Svoboda z Českej republiky realizovať svoj vytúžený projekt: „Školu barmanov som mal v hlave už dávno, snažím sa odovzdať svoje znalosti a nadšenie pre Pilsner Urquell do všetkých kútov republiky.“ Titul majstra sveta je prínosom aj pre reštauráciu, kde Lukáš pôsobí. Silná medializácia dokázateľne dvíha tržby a zaisťuje veľký záujem verejnosti.

Svoje sny a vízie môže vďaka víťazstvu ďalej rozvíjať aj aktuálny majster sveta z roku 2011, Fearghus McCormack z Írska. „V najbližšom čase by som rád vyškolil čo najväčší počet barmanov v Írsku, aby pociťovali rovnaké nadšenie a vášeň pre svoje remeslo i samotný Pilsner Urquell ako ja a aby pochopili, čo všetko za touto pivnou ikonou stojí. Po návšteve legendárneho pivovaru, človek pochopí, že ide o oveľa viac ako len pivo – ide o príbeh, tradíciu, legendu, ktoré robia toto pivo takým jedinečným. A tento odkaz by mali barmani šíriť ďalej medzi svojimi hosťami v puboch.“

Dokonalým príkladom zanietenosti a lásky k svojmu remeslu je aj minuloročný víťaz národného kola súťaže a druhý vicemajster sveta Peter Škripko z Košíc. Do svojej reštaurácie Camelot vnáša vášeň, s akou sa možno stretnúť v tých najlepších „hospodách“ v Českej republike či vo svete. „Vďaka súťaži sa o mne a mojej reštaurácii rýchlo dozvedelo veľmi veľa ľudí, čo by som bez silnej mediálnej podpory nedokázal. Často ku mne prídu hostia, ktorí mi potom povedia, že už o mne a mojej reštaurácii čítali, a tak sa prišli pozrieť a pohostiť. Súťaž mi tiež dala množstvo zážitkov, skúseností, vedomostí a najmä nových priateľstiev, ktoré mi zostanú na celý život. Stretol som tiež veľmi zaujímavých a známych ľudí a čo-to som aj pocestoval v rámci pracovnej realizácie – naposledy som bol v Londýne,“ hrdo vysvetľuje Peter Škripko.

Piaty ročník národného kola súťaže Pilsner Urquell Master Bartender 2012 sa začína v júli online vzdelávaním v podobe e-learningu. Následne môžu súťažiaci absolvovať online vedomostné testy, ktoré rozhodnú o postupe do druhého kola súťaže. V tom ich schopnosti preverí utajený zákazník priamo v prevádzke a na základe prísnych kritérií rozhodne o desiatich postupujúcich finalistoch. Súťaž vyvrcholí 6. septembra národným finále, kde sa desiati finalisti pobijú o titul národného majstra a vstupenku na svetové finále.

Barmani z celého Slovenska sa do súťaže môžu prihlásiť do 31. 7. 2012 na www.masterbartender.sk Mená desiatich finalistov súťaže, ktorí zabojujú o titul národného víťaza, budú známe od 10. 8. 2012

Viac informácií na www.masterbartender.sk

LEN PRE OSOBY STARŠIE AKO 18 ROKOV
www.promileinfo.sk

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

1. Naučte deti narábať s peniazmi: Máme pre vás niekoľko tipov
  2. GUTEN TAG! Deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií
  3. Miesto, kde je úspech podnikania zaručený
  4. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  5. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  6. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  7. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte
  8. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine!
  1. Nissan Qashqai: Facelift prináša množstvo inovatívnych vylepšení
  2. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  3. Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa h3kovali
  4. Aj jedenáste ocenenie Slovak Superbrands Award putuje do dm
  5. Autocentrá AAA AUTO už za prvý štvrťrok predali 26 000 vozidiel
  6. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  7. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  8. Relaxačný raj v resorte Drevenice Terchová
  1. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny 13 833
  2. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine! 8 357
  3. V púpave je všetko, čo potrebujete 4 804
  4. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy 3 326
  5. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou 3 131
  6. Veľká zmena pre ľudí s postihnutím 2 878
  7. Náš prvý prezident sa nebál hovoriť o mravnosti v politike 2 365
  8. Nebudete veriť, že toto skrýva Albánsko. Jeho pláže vyrazia dych 1 996
SkryťVypnúť reklamu

Renomovaná značka áut Nissan prichádza s novým vylepšeným modelom Qashqai.

49m

Investovať všetky peniaze iba do jedného aktíva nie je ideálne.

INZERCIA 11 h

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili.

19 h
SkryťZatvoriť reklamu