Pondelok, 19. apríl, 2021 | Meniny má JelaKrížovkyKrížovky

Ohrozené deti je možné zachrániť!

Chudoba, nedostatok potravy a pitnej vody, nedostatočný či žiadny prístup k zdravotnej starostlivosti spôsobujú, že deti v krízových oblastiach sveta sa musia potýkať a bojovať často o holý život.

Chudoba, nedostatok potravy a pitnej vody, nedostatočný či žiadny prístup k zdravotnej starostlivosti spôsobujú, že deti v krízových oblastiach sveta sa musia potýkať a bojovať o život pri takých ochoreniach ako sú rôzne respiračné infekcie, zápaly pľúc, hnačky, malária, tuberkulóza či cholera.
Pre nás sú to často liečiteľné a život neohrozujúce choroby, avšak len hnačkové ochorenia v rozvojových krajinách zabíjajú denne viac ako 4000 detí!
Nakazené komáre prenášajú maláriu, ktorá každoročne zabije viac ako milión ľudí - 80% z nich je v Afrike.
Zdravotnú pomoc pre takto ohrozených detských pacientov a ich rodiny poskytuje humanitárna organizácia Magna Deti v núdzi. Okrem toho distribuuje tehotným a deťom do 5 rokov trvanlivé siete na lôžka ošetrené insekticídmi, všade tam kde je to nutné - Južný Sudán, Keňa alebo Demokratická Republika Kongo. MAGNA pracovníci radia ľuďom, ako tieto siete - dôležitý prostriedok proti malárii – používať.
Taktiež MAGNA poskytuje prevenciu a zdravotnú starostlivosť deťom ohrozeným spomínanými hnačkovými ochoreniami, turbekolózou, cholerou či akútnym zápalom pľúc, ktorý v rozvojových krajinách ročne zabije až 2 milióny detí mladších ako 5 rokov!

Táto akútna infekcia sa stala ochorením, na ktoré zomiera v chudobných častiach sveta najviac detí. Hlavným dôvodom je nedostupnosť potrebnej a vyhovujúcej lekárskej starostlivosti či nevedomosť a neodhadnutie akútnosti situácie. Spojenie týchto aspektov často v spojení s podvýživou znamená pre dieťa zbytočnú smrť! My sa snažíme takýmto tragickým koncom predchádzať.” hovorí Martin Bandžák - riaditeľ organizácie Magna Deti v núdzi.

Pozrite si reportáž priamo z terénu : http://vimeo.com/52143977

Pomáhať spolu s nami TU a TERAZ a stať sa Magna Záchrancom pre deti v núdzi môže teraz každý! Vďaka Vám budú môcť tieto deti prežiť každý ďalší deň – dostanú zdravotnú starostlivosť, lieky a nebudú trpieť hladom.
Zaslaním SMS s textom MAGNA v hodnote 3 eur na skrátené číslo 806, si aktivujete pravidelné mesačné prispievanie na podporu detí v núdzi.
Aktuálne informácie o prebiehajúcich projektoch, ktoré sú realizované aj z vyzbieraných finačných prostriedkov cez SMS obdržíte buď cez informačnú SMS (záleží na konkrétnom operátorovi) alebo môžete sledovať naše projekty prostredníctvom webových stránok magna.sk či facebookovej stránky facebook.com/magnadetivnudzi.

Z pravidelného prispievania sa môžete kedykoľvek bezplatne odhlásiť. Stačí zaslať SMS s textom MAGNA STOP na skrátené číslo 806. Po zaslaní takejto SMS budete z pravidelného prispievania vyradený.
Viac info na : magna.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

V COOP Jednote aj počas pandémie vybavíte všetko – nakúpite, uhradíte šeky a vyberiete hotovosť.

3 h

DPDgroup zanalyzovala, ako sa zmenilo správanie zákazníkov e-shopov počas pandémie.

4 h

Tento rok získate stavebné povolenie len na dom s takmer nulovou potrebou energie. Projektanti tvrdia, že nároky nie sú extrémom.

4 h