Sobota, 28. november, 2020 | Meniny má HenrietaKrížovkyKrížovky

Turistická obuv na zimu

Zimná turistická obuv, ktorá je vhodná do nepriaznivých chladných podmienok a na zimu je základom každého oblečenia. Nohy v teple sú alfou a omegou turistu.

Ak hľadáte turistickú obuv, ktorá zvládne podmienky do mínus 30 stupňov, alebo len zimné topánky do mesta, skúste si pozrieť ponuku: internetový obchod Shooos.sk. Napríklad zimné topánky značky Adidas vidíte na obrázku.

Dámska zimná obuv sa musí samozrejme páčiť. Nie je to len dizajn a vhodné použitie farieb. Páčiť sa znamená dobre sedieť na nohe, prispôsobiť sa nartu, kotníku a príjemne chodidlá hriať v nepriazni počasia.

Požiadavky na turistické topánky na zimu?

1. Teplotný komfort počas veľkej zimy. Dobrá topánka musí zabezpečiť dostatok tepla. Aj keď zimné teploty klesnú pod mínus 20, mínus 25 stupňov, prsty Vám nemožu omŕzať. Salomon má pri každej zimnej topánke uvedené, do koľko mínusových stupňov ju odporúča. A my to odporúčame aj ďalším výrobcom, aby testovanie odolnosti obuvi nezostalo na ľuďoch – zákazníkoch.

2. Antišmyková podrážka. Základ. Salomon má na svojej obuvi protičmykovú podrážku Contagrip, Adidas má všetky svoje topánky ošetrené protišmykovou podrážkou tiež. Že sú veľmi účinné v akcii na mokrom skalnatom povrchu, ľade a blate sme vyskúšali sami. Ono to fakt funguje.

3. Vodeodolná membrána. Je prítomná na väčšine zimnej kvalitnej turistickej obuvi. Platí, že rôzne značky = rôzne membrány. V prípade použitia gore-texu to však neplatí. Dnes už pri správnom ošetrovaní topánok môžu byť vaše nohy aj v sychravom a mokrom počasí neustále v suchu.

4. Hmotnosť. Týka sa to turistickej obuvi všeobecne. Topánky by mali byť čo najľahšie. Ak v nich chcete zvládnuť dlhšie túry, nie je dobré ak pri každom kroku zdvíhate ďalšie kilá navyše.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu

Trvanlivé potraviny a drogériu ľuďom v núdzi môžete darovať v predajniach alebo cez Tesco Online nákupy do 3. decembra.

Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?

Niektorí prišli o odmeny, iným sa znížil plat.

METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde

Bývanie v novom centre hlavného mesta prezentujúce mestský životný štýl.