Trend, ktorému sa nevyhnete

Ak nemáte smartfón a v ňom stiahnutých aspoň 10 aplikácií nie ste in. Tvrdia to prieskumy nezávislých analytických spoločností, ako aj mnohé ďalšie fakty.

Fakty, ktoré nepustia

Gartner
Gartner identifikoval TOP 10 technologických trendov na rok 2013, pričom jedným z nich je aj nárast predaja a používania smartfónov. Predikuje, že už v tomto roku presiahne celosvetová návštevnosť webových stránok prostredníctvom mobilných zariadení návštevnosť z PC.

iPhone 5
Taktiež aj k Vám sa musela dostať informácia o rekordnom predaji iPhone 5 „V priebehu troch dní sa v Číne predalo viac ako 2 milióny kusov“. Už 23,6 Mil. obyvateľov disponuje mobilnými telefónmi značky Apple (celosvetovo je na trhu predaných viac ako 428 Mil. mobilných telefónov).

Prieskum spoločnosti Cisco
Spoločnosť Cisco uskutočnila prieskum u 1800 vysokoškolských študentov a mladých odborníkov vo veku 18 až 30 rokov v 18 krajinách. Vyplývajú z neho až zarážajúce fakty, možno až závislosť tejto generácie na mobilných telefónoch, aplikáciách a sociálnych sieťach. „Takmer 70% respondentov tvrdí, že mobilné aplikácie sú pre ich každodenný život dôležité a denne používajú do 10 aplikácií. Smartfóny dokonca predstihli počítače v pozícii preferovaných pracovných zariadení.“

Ako nezaspať a prispôsobiť sa trendu?

Predovšetkým si každá spoločnosť musí vybrať spoľahlivého dodávateľa v oblasti tvorby webstránok a mobilných aplikácií s dlhoročnými skúsenosťami a následne správne identifikovať svoje potreby. Vyššie uvedené trendy je možné ošetriť responzívnym dizajnom, resp. v prípade potreby aj tvorbou špeciálnych/mobilných aplikácií.

Responzívny dizajn

Responzívny dizajn webovej stránky umožňuje automatické prispôsobenie dizajnu a zobrazenia webovej stránky. Označuje sa za jeden z významných trendov na tento rok. Responzívny dizajn však nie je podmienkou, spoločnosť si môže vybrať aj výrobu samostatných mobilných verzií.
Absolútnou novinkou je tvorba stránok v opačnom poradí, najprv výroba stránky pre mobilné zariadenia a následne výroba štandardnej webovej stránky.

Mobilné aplikácie

V prípade, že Vaše produktové portfólio (riešenia, služby, produkty) je možné premeniť do mobilnej aplikácie s úžitkom pre konečného používateľa, neváhajte. Veľmi obľúbenými sú aplikácie rôzneho charakteru od hier, zábavných, športových, spravodajských aplikácií až po užitočné aplikácie (platby, štatistiky, poistné udalosti a pod.).
A práve tu vzniká priestor pre ušetrenie finančných prostriedkov, času a energie na vývoj mobilných aplikácií pre jednotlivé operačné systémy vďaka multiplatformovým mobilným aplikáciám /viac na www.mobileway.sk/

Kvalitný redakčný systém

Redakčný systém WEBJET od spoločnosti InterWay má iba 11 rokov a za sebou skúsenosti s významnými spoločnosťami komerčného i nekomerčného charakteru ako Tatra banka, ING, Generali, Spoločnosť 7 PLUS, Prvá stavebná sporiteľňa, Všeobecná úverová banka, inštitúcie a organizácie verejnej správy ako Všeobecná zdravotná poisťovňa, Prešovský samosprávny kraj, Košický samosprávny kraj, Nitriansky samosprávny kraj, Žilinský samosprávny kraj a ďalšie.

Viac na www.interway.sk, www.mobileway.sk
V prípade, že máte záujem o cenovú ponuku na tvorbu web stránky, redizajnu, aplikácií, kontaktuje nás, prosím, na adrese: sales@interway.sk

Zdroje:

Prihláste sa a vložte PR článok

Naučme sa správne dochucovať ryby

Ryba Košice ponúka široký rad čerstvých a kvalitných produktov pre gurmánov

10 vecí, ktoré môžete dostať od zdravotnej poisťovne zadarmo

Zdravotné poistenie je na Slovensku povinné a mnohí ho preto vnímame ako samozrejmosť.

Mama taxi: Koľko najazdí rodič mesačne kvôli svojim deťom?

Čo by ste pre vaše ratolesti neurobili?