SME

Gynekologické zápaly – hormonálna nerovnováha u žien I.

Gynekologické zápaly, mykózy, plesne, kvasinkové infekcie, myómy, cysty, endometrióza, či ďalšie, často ešte závažnejšie problemy, to všetko má často príčinu práve v hormonálnej nerovnováhe.

Gynekologické zápaly, mykózy, plesne, kvasinkové infekcie, myómy, cysty, endometrióza, niektoré druhy neplodnosti či ďalšie, často ešte závažnejšie problemy, to všetko má často príčinu práve v hormonálnej nerovnováhe.

Hormonálnu nerovnováhu u žien vyvoláva pravidelné kolísanie hladiny najdôležitejšieho ženského hormónu estrogénu či už počas aktívnej činnosti ženských orgánov alebo s nástupom menopauzy. Hormonálna nerovnováha potom vedie v organizme k množstvu problémov, s ktorými tisíce žien každodenne bojujú.

Mnohí z nás nevedia, že riešenie je často pomerne jednoduché a je nám dosah ruky, pretože sa nachádza v prírode. Niektoré rastlinky obsahujú takzvané fytoestrogény, látky, ktoré majú podobné účinky ako hlavný ženský hormón estrogén. Dodaním do organizmu týchto látok dochádza v organizme k pomerne rýchlej stabilizácii vnútorného prostredia a tým aj odstráneniu hlavnej príčiny problémov.

Najvhodnejšou a najúčinnejšou formou užívania týchto byliniek je forma macerátov, čiže tinktúr z bylín alebo tinktúr z púčikov rastlín, ktoré umožňujú nielen jednoduché pravidelné užívanie, ale aj mimoriadne vysokú účinnosť. Najúčinnejšia forma fytoterapie to sú tinktúry z púčikov rastlín, ktorú poznáme pod menom gemmoterapia (z latinského gemmos – púčik). Rastlinky sa macerujú v liehu niekoľko mesiacov, ktorý z nich za toto obdobie vytiahne maximum zdraviu prospešných látok.

Najväčšia slovenská bylinkáreň www.zdravysvet.sk zastupuje na Slovensku jednu z najznámejších českých bylinkárok pani Mgr. Podhornú, ktorá ako prvá v strednej Európe začala gemmoterapeutiká pred rokmi vyrábať. Jej firma Naděje je najznámejšou českou bylinkárskou firmou. Pani Mgr. Podhorná na Zdravom svete vedie aj bylinkársku zdravotnú poradňu gemmoterapie, kde s ňou môžete vaše problémy skonzultovať. V našej poradni však môžete nájsť aj množstvo už zodpovedaných zdravotných diagnóz, na ktoré už pani magistra odpovedala a ktoré môžu pomôcť aj vám k opätovnému návratu k zdraviu.

Dnes sa budeme venovať gynekologickým zápalom.

Ako sme už povedali, sprievodným javom pri hormonálnej nerovnováhe sú časté gynekologické zápaly.

Pri akejkoľvek nerovnováhe napádajú citlivé ženské orgány kvasinky a rôzne mykózy a tie potom môžu vyvolať rôzne druhy zápalov.

Osvedčeným prostriedkom tu je extrakt z plamienky zamatovohlúbikovej T35 či tinktúra z grapefruitového semienka T11, ktoré sa dokážu vysporiadať s kvasinkami či mykózami a spolu s ďalšími výťažkami z bylín či púčikov, dokážu znovu navrátiť zdravie žene.
Veľmi zaujímavou základnou tinktúrou na stabilizáciu hormónov je Femina T9, je to zmes bylín určená pre ženy, ktorá slúži ako základ k ďalšej liečbe. Často vystačia ženy po využití špeciálne zostavenej kúry s užívaním len tejto jednej bylinnej tinktúry.

Femina T9 sa dá aj veľmi dobre kombinovať aj s ďalšími ženskými bylinkami, najmä ostružinou malinovou P31, ktorá upravuje hormonálnu sekréciu, má účinok podobný ženským hormónom, v zmesi čierna ríbezľa - ostružina malinová P10 upravuje endokrinnú rovnováhu, pôsobí proti ovariálnym cystám, poruchám menštruácie a tlmí pošvové zápaly.

Nesmieme na tomto mieste zabudnúť ani na Kapucínku P30, ktorá ako prírodné antibiotikum je vhodná tinktúra v prípade bakteriálnych zápalov.

Veľmi vhodné pri akýchkoľvek problémoch sú dlhoročne overené zostavy - kombinácie tinktúr, tzv kúry z tinktúr našej pani bylinkárky, ktoré sú vyskúšané stovkami spokojných žien.

Základnou všeobecnou kúrou na gynekologické zápaly, to je kúra K04

byliny: plamienka zamatovohlúbiková T35, jarabina vtáčia T15, púčiky: breza P2, čierna ríbezľa - ostružina malinová P10

alebo ďalšia kombinácia:

byliny: plamienka zamatovohlúbiková T35, grapefruitové semienko T11, femina T9, , púčiky: čierna ríbezľa - ostružina malinová P10, kotvičník P56

Mnohé z vás poznajú vynikajúcu bylinku kotvičník zemný P56 ako prostriedok na stabilizáciu mužských hormónov. Kotvičník však stabilizuje hormóny u oboch pohlaví, takže je významnou bylinkou aj pre ženy pri horeuvedených problémoch.

Veríme, že bylinky, ktoré sme vám dnes predstavili, výrazne pomôžu mnohým z vás k odstráneniu vašich zdravotných problémov. Dnes sme sa zamerali na konkrétne bylinky, v ďalších článkoch tému hormonálnej nerovnováhy rozšírime a budeme sa venovať aj stravovaniu, pretože je veľmi dôležité pri udržiavaní správneho pH organizmu.

Onedlho vám predstavíme ďalšie bylinky z gemmoterapie. Na budúce sa budeme konkrétnejšie venovať mykózam, plesniam, chlamídiám a kvasinkám.

Ing. Pavol Machnič www.zdravysvet.sk













Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 705
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 530
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 477
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 788
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 008
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 928
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 611
  8. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 6 901
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 3 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 16 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


27. mar
SkryťZatvoriť reklamu