Nedeľa, 19. september, 2021 | Meniny má KonštantínKrížovkyKrížovky

NOS-OSF udelila granty 25 projektom

Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation udelila granty 25 projektom v celkovej sume 1 929 173, 41eur z Programu podpory mimovládnych organizácií Demokracia a ľudské práva.

Nadácia otvorenej spoločnosti udelila granty 25 projektom v celkovej sume 1 929 173, 41 eur z Programu podpory mimovládnych organizácií Demokracia a ľudské práva financovaného z Finančného mechanizmu EHP 2009 - 2014.

Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie grantu na projekt bola vyhlásená 25. februára 2013.

Odborné komisie postupne hodnotili spolu 112 prihlásených projektov v 4 oblastiach:

Demokracia, dobrá a transparentná správa vecí verejných;

Ľudské práva, vrátane práv menšín a zvyšovanie porozumenia medzi kultúrami;

Rodová rovnosť a boj proti rodovo podmienenému násiliu;

Boj proti diskriminácii, rasizmu, xenofóbii, neznášanlivosti a antisemitizmu.

Podporených bolo 25 projektov, ktorým boli udelené granty vo výške od 30 000 do 150 000 eur.

Podrobnejšie informácie o podporených projektoch, ako aj o Fonde pre mimovládne organizácie Finančného mechanizmu EHP 2009 – 2014 a Programe Demokracia a ľudské práva nájdete na www.osf.sk a www.eeango.sk.

Prostredníctvom Finančného mechanizmu EHP 2009 – 2014 sa donorské krajiny Island, Lichtenštajnsko a Nórske kráľovstvo podieľajú na znižovaní hospodárskych a sociálnych rozdielov v Európskom hospodárskom priestore. Fond pre mimovládne organizácie je zameraný na posilnenie rozvoja občianskej spoločnosti, podporu sociálnej spravodlivosti, demokracie a udržateľného rozvoja.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Slovensko sa od polovice septembra zaradilo medzi krajiny, ktoré môžu poskytnúť ľuďom so zdravotným znevýhodnením plnohodnotnú...

22 h

Pokusy, diskusie aj 10 fascinujúcich nových objavov, ktoré môžu zachrániť život.

18. sep
Moderná vila z betónu

Máme pre vás tip na stavebný materiál, s ktorým to ľahko dosiahnete.

17. sep
Skryť Zatvoriť reklamu