História hodiniek Timex

Korporácia Timex je v súčasnosti najväčší a najmasovejší americký výrobca hodiniek - 100 000 predajných miest v USA a po celom svete prezrádza o akého giganta sa jedná.

Hodinky Timex nájdete na našom e-shope TIMESTORE.

logo timexKorporácia Timex je v súčasnosti najväčší a najmasovejší americký výrobca hodiniek - 100 000 predajných miest v USA a po celom svete prezrádza o akého giganta sa jedná. Široká a rozmanitá ponuka hodiniek si nájde miesto od šatne v továrni až po nablýskané zasadacie miestnosti. Viac než 50 rokov sa v Spojených štátoch nenašla hodinárska firma, ktorá by bola pre Timex vážnou konkurenciou.

História
timex expedition e-tide temp compass t49709Pri skúmaní kroniky firmy sa dostaneme do roku 1854, kedy v Naugatuck Valley v štáte Connecticut výrobcovia mosadze Benedikt a Burnham založili značku Waterbury. Prvým produktom spoločnosti Waterbury boli klasické, hojne používané náprsné hodinky. Základom pre ich výrobu boli mosadzné ozubené kolieska. Údolie Naugatuck vďaka presnosti tunajších hodinárskych majstrov dostalo prezývku „Švajčiarsko Ameriky“.

V roku 1850 Waterbury uviedla na trh náramkové hodinky. Pre lepšiu a jednoduchšiu manipuláciu (nebolo potrebné siahať do vrecka) sa okamžite stali hitom robotníckej triedy. Sériovo vyrábané hodinky dokonalej kvality a štýlového dizajnu osádzané kolieskami vyrazenými z tenkého mosadzného plechu sa stali bestsellermi nižšej cenovej triedy. Záznamy ukazujú, že v tých časoch to boli zďaleka najpredávanejšie hodinky na svete. Povesť predchádzajúca výrobky spoločnosti Waterbury sa čoskoro rozšírila do Európy, Afriky a dokonca do Japonska. Rok 1900 priniesol firme jeden z mnohých grandióznych úspechov - z novinky, vreckových hodiniek Yankee sa predalo 40 miliónov kusov.

timex t2n306Keď sa na začiatku 30. rokov 20. storočia zdalo, že Waterbury ako producent hodiniek vyhorel, prišiel ako blesk z jasného neba kontrakt so svetoznámou spoločnosťou Walt Disney. Špeciálne reklamné hodinky prinavrátili stratený lesk a Waterbury znova vystúpal do kruhu hodinárskych lídrov. Hodinky s animovanými postavičkami sa držali na vrchole predaja celých šesť desaťročí.

K prvému premenovaniu firmy prišlo v dobe druhej svetovej vojny. Pod menom Time USA dodávala americkej armáde príslušenstvo pre delostrelcov, protilietadlové stroje a inú vojnovú techniku v rovnakej kvalite na akú si zvykli všetci majitelia hodiniek. V roku 1950, okrem predstavenia nových masovo vyrábaných hodiniek, došlo aj k premenovaniu spoločnosti na Timex.

Timex zúročil skúsenosti získané počas vojny a pretavil ich do mimoriadne odolných hodiniek. Reklamná kampaň priamo nabádala ľudí, aby sami otestovali, čo znesú tieto nezničiteľné superhodinky. Netreba azda ani dodávať, že predaje lámali rekordy.

Dnes je Timex guru v oblasti technológií. INDIGLO, elektroluminiscenčný spôsob podsvietenia dokumentuje jedinečnosť a inovatívnu kreativitu, ktorou sa Timex prezentuje vo všetkých modeloch svojich hodiniek.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 18 416
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 549
  3. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 11 720
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 11 027
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 744
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 557
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 8 058
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 222
SkryťVypnúť reklamu

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.

INZERCIA 13 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.

INZERCIA 13 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 24 h
SkryťZatvoriť reklamu