Správna voľba jazykového pobytu v zahraničí

Päť krokov k správnemu jazykovému kurzu v zahraničí.

Prázdniny a dovolenky čoraz viacerí využívajú na cesty za jazykovým vzdelávaním. Ak uvažujete, že  tento rok využijete dovolenku na jazykový kurz, je najvyšší čas začať konať. A ak plánujete takýto pobyt prvýkrát, mali by ste venovať dostatočnú pozornosť výberu pobytu.
jazykové kurzy v zahraničí
Ako si väčšina ľudí vyberá kurz? Budúci študent si otvorí internetový prehliadač a zadá „jazykový kurz angličtiny“, doplní k tomu krajinu, kde by chcel cestovať. Obratom sa mu zobrazia tisícky odkazov, z nich preklikne zopár, osloví  prvé dve – tri  agentúry a čaká na odpovede. Potom si možno vyberie tú najlacnejšiu a balí kufre ...

jazykový kurz v kanade

„Ľudia sa pri výbere pobytu často orientujú podľa nesprávnych kritérií“, komentuje opísaný postup Jolana Kürtiová, riaditeľka agentúry TRAWELL Service z Nových Zámkov.  A na základe dlhoročných skúseností s organizovaním jazykových pobytov odporúča takýto postup:

1. určite si cieľ, ktorý chcete dosiahnuť, napr. stratiť zábrany rozprávať, získať plynulosť v komunikácii, či zložiť medzinárodne uznávanú skúšku ...

2. oboznámte sa s ponúkanými možnosťami a dôkladne zvážte všetky aspekty jazykového pobytu

3. na internete hľadajte komplexné informácie - o krajine, meste a najmä o jazykovej škole a jej kurzoch.

4. oslovte viacero agentúr. Porovnajte podrobnosť ponúk, ich prehľadnosť, čo všetko zahŕňajú. Pýtajte sa a  nechajte si poradiť! Takto môžete získať cenné informácie navyše.

5. intenzita kurzu, počet študentov v triede, národnostné zloženie – to sú podstatné veci na  zváženie. Nerozhodujte sa len podľa ceny! Pri najlacnejšej ponuke akosi zabudnú pripomenúť, že s pobytom sú spojené aj iné náklady. Naopak najdrahšia ponuka môže byť predražená. Dajte na celkový dojem, ktorá agentúra Vás najviac oslovila?

jazykové kurzy v zahraničí

Na portáli agentúry TRAWELL Service www.trawell.sk nájdete okrem základných informácií o  kurzoch a  školách, množstvo doplňujúcich informácií. Navnadiť vás môže výber pamätihodností v jednotlivých destináciach, či zoznam zaujímavých festivalov, koncertov.  Okrem toho budúci študent určite ocení rady ako ušetriť pri výbere, ako sa efektívne učiť a taktiež tu nájde rady ako nezabudnúť naučené po návrate z pobytu

jazykový pobyt v zahraničí

„Kurz v zahraničí považujte za vyšší stupeň v štúdiu cudzieho jazyka. Mala by mu predchádzať výučba v škole, či návšteva miestnej jazykovej školy, kde zvládnete základy.  A nato, aby ste stratili zábrany komunikovať a začali v danom jazyku rozmýšľať,  je ideálny pobyt v zahraničí“, zdôraznila na záver riaditeľka jazykovej agentúry TRAWELL Service.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.

Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €

Objednajte si SME.sk na 3 mesiace a zoberte zaujímavé čítanie na vašu dovolenku.

HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt

Spoločnosť nadobudla priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu nad železničnou traťou Crossrail.