SME

Aptech Europe daroval stredným školám routre za pol milióna eur

Nezisková organizácia Aptech Europe v spolupráci s nadáciou Aidmatrix rozdeľujú slovenským stredným školám vysokokvalitné WiFi routre Brocade v celkovej hodnote viac ako 500 000 eur.

aprech-banner150x100-r946_res.jpgInternetová revolúcia na slovenských školách! Nezisková organizácia Aptech Europe v spolupráci s nadáciou Aidmatrix rozdeľujú slovenským stredným školám vysokokvalitné WiFi routre Brocade v celkovej hodnote viac ako 500 000 eur. Darované zariadenia slúžia na prípravu pracovným trhom mimoriadne žiadaných sieťových špecialistov a taktiež výrazne pomôžu k rozšíreniu širokopásmového bezdrôtového internetu na stredných školách. Je to jeden z najväčších vecných darov, ktorými boli obdarované slovenské stredné školy. Darované routre sú určené predovšetkým pre stredné odborné školy elektrotechnického zamerania.

Každá obdarovaná stredná škola získala WiFi routre šíriace bezdrôtový prístup k internetu a potrebné príslušenstvo k ich inštalácii. Tento dar umožní rozvíjať zručnosti stredoškolských študentov v oblasti mimoriadne žiadaného odboru sieťových špecialistov a následne im pomôže pri uplatnení sa na trhu práce.

Projekt predstavuje ukážku funkčného prepojenia súkromného sektora a školstva. Realizátorom je Nezisková organizácia Aptech Europe.Do projektu sa prihlásilo 35 škôl, medzi ktoré sa rozdelí IT technológia spolu za pol milióna eur.

„Jedným z hlavných cieľov programu je podpora vzdelávacieho systému na Slovensku a pomoc pri kariérnej príprave budúcich IT špecialistov. Je paradoxné, že v čase rekordnej nezamestnanosti registrujeme výrazný nedostatok sieťových špecialistov - jednej z najžiadanejších IT profesií. Aj tento projekt a rekordný dar má pomôcť zlepšiť podmienky výučby na stredných školách, zabezpečiť lepšie prepojenie s praxou a vychovávať budúcich  odborníkov v takej perspektívnej oblasti, akou sú informačné technológie. Aj preto sme sa zamerali najmä na stredné odborné školy, v ktorých vidíme najväčší potenciál,“ vyjadril sa Tomáš Božik, riaditeľ Neziskovej organizácie Aptech Europe a dodal: „Radi by sme pokračovali v podobných projektoch a naďalej vylepšovali hardvérové vybavenie stredných škôl. Práve to je totiž základom ďalšieho rozvoja IT zručností dorastajúcej generácie a moderného školstva.“

Doteraz boli obdarované stredné odborné školy v Nových Zámkoch, Banskej Bystrici, Starej Turej, Kysuckom Novom Meste, Poprade, Prešove, Košiciach, Humennom a Snine. V Bratislave získali wifi routre s príslušenstvom napríklad SPŠ elektrotechnická Zochova a Gymnázium Bilíkova.

„WiFi routre darované Neziskovou organizáciou Aptech Europe sú pre našu školu veľkým prínosom. Pomocou nich sme mohli skvalitniť výučbu sieťových technológií a zaradiť do tohto predmetu aj konfiguráciu a cvičenia na bezdrôtových technológiach, ktoré doteraz neboli možné pre chýbajúce technické pomôcky. WiFi zariadenia Brocade poskytujú možnosť cvičení na oboch voľných vysielacích pásmach 2,4GHz aj 5GHz, čo je pre výučbu zásadná výhoda,“ povedala riaditeľka Strednej odbornej školy J. Murgaša v Banskej Bystrici Mgr. Ľubica Ďurišová a dodala:  „Druhým veľkým prínosom je možnosť použiť časť zariadení na školskú hotspot WiFi sieť. Táto školská sieť dáva študentom možnosť počas prestávok a voľných hodín napojiť sa internet, či už pomocou svojich smartfónov alebo cez notebooky. Pomocou darovaných zariadení sa nám podarilo dvojnásobne zväčšiť pokrytie a zlepšiť kvalitu pripojenia poskytovaného študentom.“

secondary-school-banskabystrica-r585_res.jpg secondary-school-kosice1-r967_res.jpg
 SPŠ Elektrotechnická J.Murgaša, B.Bystrica  SPŠ Elektrotechnická, Košice

Výrobca routerov Brocade (zalistovaný v indexe NASDAQ) patrí medzi svetových lídrov v oblasti sieťových riešení pre globálnych lídrov. Brocade a Aidmatrix majú pevné partnerstvo s TechSoup Global - neziskovou organizáciou, ktorej hlavným cieľom je šírenie technológií ako prostriedku zabezpečenia sociálnej zmeny. Združuje preto darcov - jednotlivcov a firmy - ktorí svojimi darmi pomáhajú zvyšovať úroveň IT vzdelávania a gramotnosti vo svete.

Aptech Europe je nezisková organizácia poskytujúca kvalitné vzdelanie pre IT špecialistov a úzko spolupracujúca s kľúčovými korporáciami v tejto oblasti. Okrem 2-ročného vzdelávacieho programu Aptech Certified Computer Professional, po ktorom je možné pokračovať v treťom ročníku bakalárskeho štúdia na Middlesex University of London, je aj administrátorom platformy Students to Business spoločnosti Microsoft, ktorá prepája ponuky práce v IT priemysle so študentmi. V spolupráci s Nadáciou Pontis a Aidmatrix Foundation pripravuje medzinárodný projekt pre výučbu IT špecialistov na základe konkrétnych požiadaviek IT firiem. Je súčasťou globálnej spoločnosti Aptech Limited, jedného zo svetových lídrov v IT vzdelávaní s 1 000 vzdelávacími centrami v 40 krajinách.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  2. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  3. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  7. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  8. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 698
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 528
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 15 519
  4. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 10 693
  5. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 688
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 9 989
  7. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 677
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 415
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 11 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


20 h

Tatra banka prináša novú aplikáciu TABI určenú pre najmladších klientov.


20 h
SkryťZatvoriť reklamu