SME

Ako si vybrať z ponuky novostavieb ten správny byt?

Skúste si odpovedať na pár základných otázok, ktoré vás pri hľadaní toho pravého bytu správne nasmerujú.

1. Čo vôbec potrebujem?

Základom je ujasniť si svoje potreby a možnosti. Je to prvý byt a rátam s tým, že časom pôjdem do väčšieho? Bude v tom byte bývať aj niekto iný okrem mňa? Potrebujem priestor pre deti a na nejaké koníčky? Je pre mňa dôležitý veľký priestor kuchyne? Odpovede na tieto otázky vás nasmerujú nielen na vhodné lokality, ale aj na vhodné výmery bytov.

 

2. Čo mi dovolia moje financie?

Kúpa nehnuteľnosti je jednou z najväčších životných investícií. A poznaním svojich finančných limitov automaticky vylúčite všetky možnosti, ktoré sú nad limity. Ušetríte si tak množstvo času pri hľadaní a zároveň stanovíte mantinely, pri ktorých budete zvažovať prípadné kompromisy či zmiernenie požiadaviek.

 

3. Aké sú moje priority?

Našťastie, každý z nás je iný. A ak je pre jedného prioritou reprezentatívna adresa, pre druhého blízkosť práce, pre ďalšieho to môže byť atmosféra bytu, architektonická jedinečnosť priestoru či blízkosť prírody a šanca vyvetrať si hlavu niekde na lúke. A sú aj takí, pre ktorých je prioritou číslo jedna rýchlosť, akou si dokážu bývanie vyriešiť. Zoradenie priorít od najzávažnejšej po najmenej závažnú vám pomôže minimálne pri zúžení výberu lokality vášho nového bytu a následne aj pri prípadnom prispôsobovaní vašich požiadaviek vášmu finančnému limitu.

 

Nasledujúce príklady 3 typov bývania vám pomôžu zorientovať sa na realitnom trhu a ukážu, čo všetko môžete za svoje peniaze očakávať.

 

Príklad 1: Môj prvý vlastný byt s kopou možností

Prvý byt nemusí byť len kamrlík s minimálnou rozlohou, kde sa vám zmestí akurát posteľ, televízor a dvojplatnička. Rozšírte svoje pátranie aj do bezprostredného okolia Bratislavy a uvidíte, ako sa zvýšia vaše možnosti. Len pár kilometrov od Bratislavy môžete nájsť pomerne veľký 2-izbový byt s plnohodnotnou kuchynskou linkou, ale aj s balkónom, so šatníkom a s pivnicou za viac ako iba dobrú cenu, a to v príjemnom prostredí nízkopodlažných obytných domov, ktoré ponúkajú aj značnú mieru občianskej vybavenosti. Takúto ponuku bývania nájdete v stupavskej Zipave. Oddychové zóny, detské ihriská a upravená zeleň na vaše leňošenie na tráve budú už len príjemným bonusom tohto komplexu. Za výhodami mesta to nebudete mať ďaleko, no navyše získate aj množstvo priestoru na aktivity v prírode.  A navyše v takomto byte sa k vám pokojne zmestí aj niekto ďalší, ak sa vaša rodina časom rozrastie.

www.zipava.sk

 

Príklad 2: Milujem mesto a život v ňom

Čo je lepšie, ako ráno vstať v čase, keď je už väčšina kolegov na ceste do práce? Prehŕňať sa v šatníku pátraním po najvhodnejšom outfite v čase, keď kolegyne strácajú nervy v rannej špičke na plných cestách? Hádam len to, že si užívate voľný čas po práci v meste, zatiaľ čo vaši kolegovia len cestujú z práce domov. Koncerty, divadlá, nákupy, kaviarne, každý večer večera v inej trendy reštaurácii, fitnes či prechádzka v parku – to všetko máte len pár krokov od domu. Ak vám vyhovuje vyslovene takýto mestský typ života, poobzerajte sa po bytoch čo najbližšie k centru, dajte si však pozor, aby zhotovenie bytu bolo kvalitné a dispozičné riešenie praktické. Napriek všetkým spomenutým výhodám môže byť cena takéhoto bývania ešte veľmi prijateľná, lenže čím dlhšie váhate, tým sa šanca naň znižuje, lebo záujemcov o takéto bývanie je veľa. Pozrite sa napríklad na úspešný projekt Manhattan, kde máte poslednú šancu získať ideálne mestské bývanie.

www.americkebyvanie.sk

 

Príklad 3: Chcem bývať hneď, najlepšie už zajtra

Takáto požiadavka by bola pred časom ešte nesplniteľná, našťastie, na realitnom trhu sa objavila novinka v podobe bývania, ktoré je v predaji už s kompletným zariadením. Príkladom za všetky môže byť Vienna Gate so svojou ponukou, ktorá má množstvo výhod. Nemusíte sa trápiť tým, ako zladiť súčasné trendy, termínmi od dodávateľov a ani obmedzeniami skladových zásob nábytkových obchodov. Tieto veci za vás už vyriešili interiérový dizajnér s developérom. To vám ušetrí mnoho času a ešte viac nervov. Môžete sa totiž rozhodnúť pre jeden z niekoľkých zariadených bytov a apartmánov podľa toho, ktorý najviac vyhovuje vašim predstavám, nárokom a vkusu. Pohodlné, však? V prípade Vienna Gate je bývanie pohodlné aj vďaka obchodnej galérii, ktorá sa nachádza priamo v objekte, takže od potravín až po fitnescentrum máte všetko doslova po ruke. Možností je mnoho, stačí len prísť sa pozrieť a vybrať si. A potom už len zbaliť kufre a začať si užívať svoj nový byt, ktorý vyzerá tak, že vám ho budú všetci závidieť.

www.vienna-gate.sk

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 704
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 529
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 267
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 760
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 005
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 876
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 571
  8. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 7 471
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 2 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 15 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


27. mar
SkryťZatvoriť reklamu