Nedeľa, 19. september, 2021 | Meniny má KonštantínKrížovkyKrížovky

Najčastejšie mýty turf priemyslu

Každé odvetvie má svoje mýty. Informácie, ktoré síce nie sú ničím podložené, ale sú veľmi rozšírené a mnoho ľudí ich považuje za zaručené a nespochybniteľné fakty.

Ako a kde  vlastne vznikli? Na konferenciách či na blogoch? Alebo v krčmách pri pive?  To nikto nevie. Mýty sú často veľmi populárne, ale takmer všetky nepravdivé.

Aj turf odvetvie má svoje mýty. Zosumarizovali sme niekoľko najpopulárnejších - z oblasti údržby trávnika, výživy pôdy, chorôb a škodcov  trávnika, závlahových systémov, ale aj z iných oblastí.

Mýtus č.1
Teplá zima prináša vyšší výskyt chrobákov a hmyzu.
Verdikt: NEPRAVDA.

Rick Brandenburg, profesor entomológie na North Carolina State University, hovorí, že to jednoducho nie je pravda.

„Príroda má svoje páky na udržiavanie rovnováhy. Môžeme predpokladať, že hmyz a chrobáky  v teplejšom prostredí ľahšie prezimujú, ale tento fakt platí rovnako aj pre ich prirodzených nepriateľov.  Je jedno, či ste v južnom Gruzínsku  alebo južnej časti Kanady, jednoducho neočakávajte, že v dôsledku teplejšej zimy budete mať viac chrobákov.“
„Po prvé“, hovorí Brandenburg, „nie je zima ako zima. Teplá zima v Kanade sa vôbec nedá porovnávať ani so studenou zimou v južnom Gruzínsku.  Biele larvy chrústa, japonské a orientálne chrobáky žijú aj v Kanade aj v južnej Karolíne. Hmyz má neuveriteľnú  adaptačnú prispôsobivosť , " hovorí Brandenburg .

Mýtus č.2
Na zlepšenie pôdy je potrebné doplniť mikróby.
Verdikt: NEPRAVDA.

Pokračovanie čítajte TU:

Viac článkov týkajúcich sa údržby profesionálnych športových trávnikov nájdete na www.golfonline.sk

ENGO s.r.o. - partner pre výstavbu futbalových a golfových ihrísk

ENGO REFERENCIE FUTBALOVE IHRISKA

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Slovensko sa od polovice septembra zaradilo medzi krajiny, ktoré môžu poskytnúť ľuďom so zdravotným znevýhodnením plnohodnotnú...

22 h

Pokusy, diskusie aj 10 fascinujúcich nových objavov, ktoré môžu zachrániť život.

18. sep
Moderná vila z betónu

Máme pre vás tip na stavebný materiál, s ktorým to ľahko dosiahnete.

17. sep
Skryť Zatvoriť reklamu